Politika

Predsjednički izbori na društvenim mrežama: Iz X u X

0804dr
D
a sačuvate Filipa ukucajte CG razmak 1. Da sačuvate Lekića ukucajte CG razmak 2 – ovo je samo jedan od mnogobrojnih tvitova i postova na društvenim mrežama, posvećen još neizvjesnim i krajnje inspirativnim rezultatima predsjedničkih izbora za zabavu (čitaj: srpdnju).

Predsjednički izbori na društvenim mrežama: Iz X u X
Portal AnalitikaIzvor

Virtuelni prostor od proglašenja pobjeda pa sve do sada, vri od komentara koji pristužu iz svih crnogorskih gradova. Konfuziju koju su sinoć napravili izborni štabovi, pokušali su da smanje tviteraši i fejsbukovci, po onoj staroj – udri brigu na veselje!

Većina njih je saglasna da bi bilo najbolje da rezultate izbora objasni potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović:

‏@JaysNight - Sad će nam Sveto Marović lijepo i polako objasnit' šta se dešava. #izboriCG

S druge strane, njen kolega tviteraš odgovara:

‏@babic_sasha - Kao što vidiš Svetozare 1 nije ispred 2, već je 2 ispred 1 jer je dva ubedljivo pobijedilo 1 #izboriCg.

A ako imamo dvije crkve, dvije akademije – zašto ne bismo mogli da imamo i dva predsjednika, pita se Andrija sa FB.

- Dobili smo dva predsjednika, jednog za sjever, drugog za jug. Mi smo najdemokratskija balkanska zemlja.

Građani Rožaja odlučuju, kao Florida na predsjedničkim izborima u SAD-u. Svi su saglasni: sada će osim “Zlatne pahulje”, Rožaje biti prepoznat kao grad u kojem se broje i zlatni glasovi.

Mnogi smatraju da je izbor za predsjednika Crne Gore daleko popularniji događaj od izbora pape, a sumnju jedino bi možda mogao da razriješi – Milan Tarot:

‏@nikola95414h - Da Milan Tarot nije na farmi,sad bi znali rezultate... #izboricg

Dok se ne obrati DIK sa zvaničnim izbornim rezultatima, neki od korisnika fejsbuka predlažu da pozovemu Laru da napravi izbor. A da je situacija krajnje apsurdna pkazuje i stav nekih tviteraša da se ni Čak Noris ne bi snašao, a poznati portal Njuz.net ne bi imao previše posla, već bi bilo dovoljno da preuzme originalne vijesti i informacije sa bilo kojeg od crnogorskih medija.

Ima i dovitljivih rješenja poput ovog korisnika @NikolaaMne: Leka, poslušaj me, ujutro čim se probudiš, trk u palatu na Cetinje sa familijom i koferima, pa zauzmi pola soba. #izboriCG

A ako ste se pitali kako izgleda kohabitacija na crnogorski način, tviteraši opisuju:

‏@AndjelaRaicevic - Miče se fotelja iz predsjedničkog kabineta, stavlja se dvosjed. #izboricg

S tim što u Crnoj Gori kohabitacija ne bi predstavljala situaciju u kojoj su premijer i predsjednik iz dvije različite partije, već bi funkciju predsjednika bila podijeljena između dva bloka.

Da je ovaj paradoks mogao da zaživi i na kladionicama, pokazuje i sljedeći tvit:

‏@MNTrideset - Trebao sam odigrat iz 1 u X #izboricg

Ipak i ovaj problem je moguće riješiti, pa tako slijedi nekoliko prijedloga sa izlazak iz ove sitacije.

‏@SanchoK9 - Prvu smjenu da radi Filip, drugu smjenu Lekić, a treću Rade Bojović tako ćemo imati predsjednika 24/7 #izboricg

‏@09disney - #izboricg sto nisu stavili izbore 1. aprila pa da svi pošteno znamo da se sprdaju sa nama?

Dok se čeka bijeli dim iz Državne izborne komisije, tj.zvanično obraćanje, mi smo pokazali da smo svemu naredni, te malo preformulisali poznatu izreku Pjera de Kubertena „nije važno pobijediti, važno je učestvovati“, u - nije važno ko učestvuje, važno je da svi pobjeđuju!

Nakon uvođenja dubleta u pravopis crnogorskog jezika, uvodimo u dublete i u politički sistem: što jedan predsjednik, ako mogu dva, jer dva bolje misle od jednog, jedan za njih, jedan za nas, a dva za sve nas.

A. STANKOVIĆ/K. ĆETKOVIĆ

Portal Analitika