Politika

Đukanović i Grosruk o odnosima sa OEBS-om i crnogorskom izbornom sistemu

08milook
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a Volfganga Grosruka.Tokom susreta je ocjenjeno da Crna Gora i OEBS imaju dobru saradnju čiji se rezultat ogleda u demokratizaciji crnogorskog društva, unapređenju izbornog sistema, jačanju vladavine prava i snaženju institucija.
Đukanović i Grosruk o odnosima sa OEBS-om i crnogorskom izbornom sistemu
Portal AnalitikaIzvor


Kako se navodi u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta, "premijer je iskazao zadovoljstvo kvalitetom kontinuirane komunikacije zahvaljujući kojoj su u crnogorski izborni sistem implementirani najviši standardi, značajni za sveukupnu demokratizaciju društva".



„Veoma smo ponosni na saradnju sa ODIHR-om zahvaljujući kojoj smo unaprijedili izborni sistem“, kazao je Đukanović.



Predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, kako se navodi, pohvalio je aktivnu ulogu Crne Gore u radu Parlamentarne skupštine i iskazao zadovoljstvo odnosima Crne Gore kako sa OEBS-om tako i na bilateralnom nivou sa Austrijom.



„Impesionirani smo izuzetnim napretkom koji je Crna Gora postigla ne samo na ekonomskom već i na demokratskom planu. Razvoj Crne Gore je najbolji primjer kako se dolazi do funkcionalne demokratije, a način na koji se Crna Gora suočava sa izazovima izbornog procesa potvrda demokratske zrelosti Vaše zemlje“, kazao je Grosruk.



Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Austrije

Martin Pamer,

poručeno je da će saradnja biti nastavljena i na multilateralnom i bilateralnom nivou i iskazana puna podrška za dinamičan put Crne Gore u Evropsku uniju.

Portal Analitika