Politika

Lekić: Ako pobijedim, ispuniću sve što sam obećao

0704lekic1
N
ezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić ocijenio je da većina građana u Crnoj Gori želi promjene i da će zbog toga glasati za njega, i poručio da će, ako pobijedi, ispuniti sva predizborna obećanja.

Lekić: Ako pobijedim, ispuniću sve što sam obećao
Portal AnalitikaIzvor

On je, nakon glasanja u Sportskom centru „Morača“ u Podgorici, novinarima kazao da su u zrelim državama izbori trenutak istine i praznik demokratije.

- Priželjukujem dan kad će to biti kod nas, u pravom smislu te riječi. Bojim se da to još nije tako. Potpuno nepotrebno, zbog pojedinaca i grupa, toliko je neregularnosti da to kvari atmosferu demokratije u Crnoj Gori, ali ne želim o tome danas da posebno govorim - rekao je Lekić.

On je naveo da je u prethodnom periodu izložio program, ideje i principe i da će, ukoliko mu građani ukažu povjerenje „sigurno, na najiskreniji način, ispuniti obećanja“.

- Na građanima je da odluče. Ako postenem predsjednik ili ostanem običan građanin, sasvim sigurno ću savjesno raditi i nastojati da doprinesem ugledu Crne Gore - rekao je Lekić.

Na pitanje da li očekuje će građani glasati za njega, on je kazao da vjeruje da građani0 priželjukuju promjene.

- I zbog toga očekujem da će glasati za mene u većinskom smislu - odgovorio je Lekić.

Komentarišući kako bi njegova pobjeda uticala na odnose Crne Gore sa Srbijom, on je kazao da će uticati pozitivno, imajući u vidu sve veze, istorijske i kulturne.

- Padaju često u zamku političari, ali i istoričari, pa analiziraju te odnose na dvorskom nivou. Međutim, postoji komunikacija naroda i građana, i ona je suštinska. Ti odnosi će trajati i ja ću doprinijetio da oni budu što bolji - rekao je Lekić.

On je dodao da se to odnosi i na druge države u regionu.

- Ali ne samo u regionu, već ću pokušati da doprinesem da Crna Gora stekne još veći međunarodni ugled. Ona to zaslužuje svojom istorijom, i ja ću pokušati da budem dostojan te istorije - zaključio je Lekić.

 

Portal Analitika