Svijet

Ubijeno šest Amerikanaca u Avganistanu

talibani
Š
estoro Amerikanaca, među njima i jedna mlada žena diplomata ubijeni su i još nekoliko je povrijeđeno u odvojenim napadima na jugu i istoku Avganistana, što je najveći broj žrtava među Amerikancima u toj zemlji,u posljednjih osam mjeseci.

Ubijeno šest Amerikanaca u Avganistanu
Portal AnalitikaIzvor

U eksploziji automobila bombe na jugu Avganistana u provinciji Zabul ubijeno je troje vojnika i dva civila, dok je još četvoro povrjeđeno, saopštile su Međunarodne snage za podršku bezbednosti.
U odvojenom napadu pobunjenika poginuo je još jedan Amerikanac na istoku, navele su američke snage u Avganistanu bez navođenja više detalja, javila je agencija AFP.
Američki državni sekretar Džon Keri potvrdio je da među poginulima juče u provinciji Zabul mlada žena diplomata koja je bila u njegovoj pratnji tokom nedavne posjete Kabulu.
Vašington post izvjestio da je ubijena Ana Smedinhof (25) iz američke ambasade u Kabulu koja je bila podrška i pomoć Keriju tokom posjete Avganistanu, dodaje Rojters.
Napad je uslijedio nekoliko sati po dolasku američkog generala Martina Dempsija komandanta Združenog štaba, u Avganistan, da bi se procijenilo koliko je vremena potrebno za obuku avganistanskih vojnika prije nego što se američke trupe povuku iz te zemlje, kako je to planirano do kraja 2014.

 

Portal Analitika