Svijet

Uhapšen finansijer Hilari Klinton

0704-Hilari
I
ndijski plejboj i jedan od finansijera kampanje Hilari Klinton uhapšen je na Floridi nakon što je pokušao da prošvercuje heroin, kokain i druge narkotike, prenosi portal B92.

Uhapšen finansijer Hilari Klinton
Portal AnalitikaIzvor

Vikram Šatval (41), široj javnosti poznat kao "turban kauboj", dio narkotika je sakrio u svoju torbu, a ostatak stavio u donji veš, prenosi "Telegraf".

On je uhapšen u Fort Loderdalu nakon što je obezbjeđenje aerodroma otkrilo pola grama kokaina u plastičnoj kesici u njegovom džepu, šest grama heroina sakrivenih u pantalonama, kao i marihuanu i druge droge.

Šatval je optužen za šverc heroina i posjedovanje drugih narkotika. Takođe, prilikom privođenja bio je pod uticajem droga, prenosi "Dejli telegraf" koji je imao uvid u policijski zapis.

"Tokom pretresa uočili smo kesicu sakrivenu u donjem vešu osumnjičenog. U njoj je bilo oko šest grama heroina zamotanih u foliju", navedeno je zapisniku.

Šatval je "priznao ilegalno posedovanje i nabavku navedenih kontrolisanih supstanci". On je kasnije pušten iz pritvora, uz kauciju od 79.000 dolara.

- Vikram Šatval je vlasnik lanca luksuznih hotela u SAD. Tokom kampanje za kandidata Demokratske stranke za američkog predsjednika 2007. godine, podržao je Hilari Klinton u borbi protiv Baraka Obame, stoji na B92.net.

Ranije je bio u vezi sa manekenkama Kejt Mos i Žizel Bundšen, a važi za bliskog prijatelja glumice Linzi Lohan. Takođe, pojavljivao se u brojnim filmovima, među kojima i u komediji Bena Stilera "Zulender".

Bivši predsednik SAD Bil Klinton prisustvao je njegovom vjenčanju sa indijskom manekenkom Prijom Sačdev 2006. godine.

Foto: b92.net

 

Portal Analitika