Politika

Krivokapić primio delegaciju Evropskog parlamenta

0504rankook
P
redsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici delegaciju Evropskog Parlamenta, koju čine članovi Odbora za budžet, na čelu sa poslanikom EP Salvador Gariga Poledom, saopšteno je Portalu Analitika iz Krivokapićevog kabineta.

Krivokapić primio delegaciju Evropskog parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

“Predsjednik Krivokapić je u razgovoru sa evropskim parlamentarcima zahvalio na punoj podršci koju Evropski Parlament pruža Crnoj Gori na njenom putu ka EU, ističući da ta podrška ima poseban značaj zbog ojačane uloge EP. Evropski parlament  je uvijek  imao potreban senzibilitet za politiku proširenja i za poziciju Crne Gore u tom procesu, rekao je Krivokapić, konstatujući da je zato svjestan važnosti redovnih kontakata sa evropskim parlamentarcima i čelnicima EP, te aktivne uloge crnogorskog parlamenta u tom procesu”, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je o daljim parlamentarnim izazovima u fazi pregovora- Krivokapić je informisao sagovornike o aktivnostima koje se kontinuirano sprovode, kako bi se Skupština Crne Gore institucionalno pripremila za  nove evropske obaveze.

“Krivokapić je naglasio da Skupština Crne Gore kontinuirano jača svoje kapacitete i značajno doprinosi podizanju nivoa demokratskih standarda što se prepoznaje i u posljednjim izvještajima Evropske komisije. On je istakao da je konsensualno usvajanje Poslovnika Skupštine i usvajanje Zakona o parlamentarnoj istrazi  odraz naše parlamentarne  zrelosti i otvaranja dodatnog prostora za jačanje uloge opozicije u parlamentu i osnaživanja mehanizama kontrole izvršne vlasti”, ističe se u saopštenju.

Poslanici EP  su kako se dodaje,  iskazali  zadovoljstvo  progresom koji Crna Gora u kontinuitetu čini na putu ka EU, zbog čega je zavrijedila da je jedina u regionu otpočela pristupne pregovore.

Portal Analitika