Politika

Medojević pozvao Krivokapića da hitno zakaže sjednicu

medo
F
unkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević pozvao je predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da hitno sazove sjednicu na kojoj bi se promijenio Zakon o ličnoj karti, kako bi se omogućilo građanima koji imaju stara dokumenta da glasaju na predsjedničkim izborima.

Medojević pozvao Krivokapića da hitno zakaže sjednicu
Portal AnalitikaIzvor

Pozitivna Crna Gora danas je inicirala hitno zakazivanje kolegijuma predsjednika Skupštine kako bi u skraćenom postupku bio donesen zakon koji bi omogućio da na izborima glasaju u građani sa starim ličnim kartama.

Medojević je kazao da podržava inicijativu Pozitivne.

“Pozivam Krivokapića da pokaže potrebnu drzavničku odgovornost i privrženost Ustavu i osnovnim demokratskim principima i spriječi moguću destabilizaciju političkih prilika, zbog očigledne sistematske i organizovane akcije Demokratske partije socijalista (DPS) u pravcu kršenja ljudskih prava i ugrozavanja legalnosti i legitimnosti izbornog procesa”, navodi se u izjavi Medojevića.

On je kazao da je javno razobličena zavjerenička organziacija sa ciljem prekrajanja izborne volje gradjana, direktni atak na ustavno uređenje drzave, i da će se negativno odraziti na evropske integracije.

“Radi se o ugrožavanju vitalnih nacionalnih interesa države i predsjednik parlamenta je po Ustavu pozvan da zajedno sa narodnim poslanicima spriječi destabilizaciju političkih prilika u zemlji i blokiranje evrointegracija”, dodao je Medojević.

On je naveo da za sazivanje sjednice parlamenta postoji poslovnička mogucnost. (Mina)

 

Portal Analitika