Fudbal

Serija A: ''Derbi dela Kapitale'', Savić čeka Milan

SerijaA
V
ikend u Italiji otvaraju prvi i posljednji tim na tabeli – Juventus je domaćin sastavu Peskare. Jedan od dva derbija igra se u Firenci, u srcu Toskane, đe dolazi Milan. Inter će, nakon trijumfa u Đenovi, tražiti još jednu pobjedu, ovog puta na svom terenu protiv Atalante. Napoli će ugostiti Đenovu, a ''Derbi dela Kapitale'' spustiće zavjesu na fudbalski vikend u Italiji.

Serija A: ''Derbi dela Kapitale'', Savić čeka Milan
Portal AnalitikaIzvor

Derbi dela Kapitale odigran je do sada ukupno 170 puta u svim takmičenjima – više pobjeda ostvarila je Roma koja ima 63 trijumfa naspram 47 pobjeda Lacija. U posljednjih šest ,, Derbija dela Kapitale” po tri puta slavio je svaki od timova. Samo jedan od posljednjih 15 derbija Rima završen je bez pobjednika – u aprilu 2007. godine AS Roma je bila domaćin. Najviše odigranih ,,Derbi dela Kapitale” u svojim nogama ima Franćesko Toti - ,,Princ Rima” igrao je 28 mečeva i postigao osam pogodaka.

Toskana je na nogama, Firenca traži još jednu Ligu šampiona i tu je na domak cilja. Ako želi da stigne na cilj, Viola ima samo jedan izbor – pobjeda nad Milanom mora doći na Franki Stadionu. Nije baš najbolji trenutak za Montelinu četu – bez Stevana Jovetića teško je udariti tako visoko, na tako jakog rivala.

Tradicija međusobnih mečeva Fiorentine i Milana stigla je do broja 146 – do sada su mnogo uspješniji rosoneri koji su ostvarili 68 pobjeda dok Viola traži 40. trijumf.

Subota:

18:00h Juventus – Peskara

20:45h Bolonja - Torino

Neđelja:

12:30h Fiorentina – Milan

15:00h Katanija - Kaljari

15:00h Sampdorija - Palermo

15:00h Sijena - Parma

15:00h Udineze - Kjevo

20:45h Inter - Atalanta

20:45h Napoli – Đenova

Poneđeljak:

20:45h Roma - Lacio

Portal Analitika