Društvo

Tijana se ne osjeća najbolje, ljekari je pripremaju za Ameriku

0504-Tijana
D
obijanje vize za Ameriku jedino je što malu Tijanu Ognjanović dijeli od operacije jer su u bolnici u Hjustonu za „Blic“ potvrdili da se djevojčica nalazi na njihovoj listi za transplantaciju srca.

Tijana se ne osjeća najbolje, ljekari je pripremaju za Ameriku
Portal AnalitikaIzvor

Da je sve spremno za operaciju male Tijane, za Blic su potvrdili  u bolnici Texas Childrens Hospital u Hjustonu.

- Da, Tijana je na spisku. Ipak, ne možemo ništa da komentarišemo dok porodica ne odobri da informacije damo novinarima – izjavili su zaposleni u toj ustanovi.

Nebojša Ognjanović prije dva dana je ovoj bolnici uplatio depozit za operaciju od oko 390.000 eura, a za pun iznos od od 710.000 nedostaje još manje od 100.000 eura.

- Za roditelje male Tijane prava bitka tek počinje. Ovih dana stalno idu do američke ambasade kako bi što prije dobili vizu, a ostatak vremena provode sa Tijanom i ljekarima. Tijana se ne osjeća najbolje jer joj ovo vrijeme uopšte ne prija. Ljekari rade na tome da je stabilizuju i pripreme za put - priča za “Blic” Sandra Kovačić, koordinatorka humanitarne akcije i prijateljica porodice Ognjanović.

- Stalno su nasmijani i puni pozitivne energije. Dodatnu snagu im pruža kada vide da je uz Tijanu cio naš region. Ponosno ističu da je njihova ćerka uspjela da probudi ljudskost u svima nama - kaže Kovačić.

Komšije Ognjanovića takođe punim srcem navijaju za mezimicu iz zgrade. Kako su istakli za srpski portal Blic, mala Tijana je sa roditeljima cio dan bila na Institutu za majku i dijete.

- Tijana je preslatka djevojčica. Dolazila je često kod nas da se igra i omiljena je u kraju. Jedinica je kao i njena majka, i svakog dana se zajedno molimo da operacija prođe dobro - poručuje komšija.

Foto: blic.rs

 

Portal Analitika