Društvo

UP: Zaplijenjeno preko 54 kilograma skanka

5sk
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije su u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave carina, sinoć 04. aprila 2013. godine, na graničnom prelazu Luka Bar, pronašli i oduzeli od albanskog državljanina E.N. (22), oko 54, 300 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

UP: Zaplijenjeno preko 54 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Ispostave granične policije Bar i službenici Uprave carina su na graničnom prelazu Luka Bar, juče oko 20,45 časova prilikom kontrole ukrcaja putnika i vozila na brod “Sveti Stefan”, kontrolisali putničko vozilo kojim je upravljao E.N., dok su se u vozilu kao saputnici nalazila još dva lica.

Prilikom pregleda pomenutog vozila na patosu vozila je primjećeno oštećenje u vidu udubljenja. Detaljnim pregledom patosa otkriveno je da se u unutrašnjosti bankine nalazi više pvc pakovanja sa biljnom materijom, nakon čega je usledio pretres čitavog vozila kojom prilikom je u patosu, bankinama i vratima vozila pronađeno 104 pvc pakovanja, koja su sadržala ukupno oko 54,300 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

Službenici Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva, Ulcinj su izuzeli pronađenu materiju i ona je poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Od E.N. je uz potvrdu oduzeto vozilo u kojem je materija bila sakrivena.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Policijski službenici su lišili slobode E.N., zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv E.N. biće podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, uz koju će, u zakonskom roku, biti predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Portal Analitika