Turizam

Usvojen Akcioni plan za pripremu turističkih sezona

0404gvozdenovic
A
kcionim planom za pripremu turističkih sezona, koji je Vlada danas usvojila, obuhvaćene su, kako je saopšteno, sve aktivnosti koje će se preduzeti kako bi turizam rastao tempom potrebnim da se obezbijedi ubrzani ekonomski razvoj Crne Gore, prenosi RTCG.

Usvojen Akcioni plan za pripremu turističkih sezona
Portal AnalitikaIzvor

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, kazao je da se radi o važnom projektu koji podrazumijeva set koji se sastoji iz dva dokumenta.

„Jedan je Agenda turističkih reformi, a drugi su svi elementi i aktivnosti koje se rade i radiće se u pravcu pripreme ljetnje turističke sezone. Podrazumijeva sve aktivnosti koje će se preduzimati u narednom periodu, da turizam raste tempom koji je potreban da se obezbijedi ubrzani ekonomski razvoj države“, rekao je Gvozdenović nakon sjednice Vlade.

Prema njegovim riječima, detaljno su analizirani svi elementi i pokazatelji koje su radile svjetske organizacije i koji ukazuju na potencijale i mogućnosti koje nudi crnogorski turizam.

„Počeli smo od Svjetskog savjeta za turizam i putovanja. Njihova je procjena da će turizam Crne Gore rasti po stopi od 8,9 odsto što znači da će on za narednih deset godina obezbijediti ukupno 59 hiljada radnih mjesta u oblasti turizma“, saopštio je Gvozdenović.

On smatra da je Crna Gora kao turistička destinacija u ovom momentu dobro pozicionirana.

„Ove godine očekujemo značajno više turista. Samo za prva tri mjeseca imamo povećanje broja gostiju 5,8 odsto. Očekujemo oko 1,5 miliona turista i blizu deset miliona noćenja“, precizirao je Gvozdenović.

Cilj Akcionog plana je, kako je dodao, da se produži turistička sezona i da se Crna Gora posmatra kao jedinstvena turistička destinacija, a ne kao do sada da poseban akcenat bude stavljen samo na jug.

 

Portal Analitika