Politika

LEKIĆ: Postoji energija za promjene nakon moje pobjede

lekicok
U
Crnoj Gori vlada duboka ekonomska, politička i moralna kriza koju prati nesposobnost vlasti da se sa tim izbori, kazao je nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić, navdeći da vjeruje da postoji dovoljno energije za promjene nakon njegove pobjede na izborima.

LEKIĆ: Postoji energija za promjene nakon moje pobjede
Portal AnalitikaIzvor

On je na izbornoj konvenciji u Podgorici rekao da je lako održati govor, ali da je teško održatu riječ, i poručio da će on održati sva obećanja koja je dao na predizbornim tribinama.
Lekić je kazao da su ga gađani savjetovali da ne obećava bolji, već realniji život i da će se truditi da to ispoštuje.
- U Crnoj Gori postoji duboka kriza, ekonomska, politička i moralna, a to prati nesposobnost vlasti da odgovori tim pitanjima i to je najgori pesimistički momenat u Crnoj Gori trenutno-raskorak između dubine krize i sposbnosti da se ona riješi - ocijenio je on.
Lekić je poručio da je odlučan da kao budući predsjednik bude čuvar Ustava, zakona, i da će se boriti za prave vrijednosti i pravnu državu.
- Ja ću biti potpuno autonoman predsjedenik, znači suprotno ovom aktuelnom, koji je bio partijska figura, činovnik i nepostojeći predsjednik - rekao je on.
Lekić je naveo da bi u slučaju pobjede bio u varijanti kohabitacije.
- Što znači rad institucija, koje postoje, nadam se ne predugo i mene kao čovjeka iz opozicije. Ja ne nosim nestabilnost, kako mi se nameće. Ja bih sarađivao sa institucijama ali ću biti spreman da se konfrontiram onima koji funkcionišu korupcionaško-mafijaškim metodama -  kazao je on.

Poslanik Fronta Branko Radulović kazao je Lekiću da bi u slučaju njegove pobjede, on i opozicija trebalo da pođu »svako svojim putem«.
- Da nam budeš najveći kritičar a ni mi ti nećemo ostati dužni -  naveo je Radulović.
On je dodao da će od Lekića očekivati smjene u tužilaštvu i pravsosuđu, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i odgovor na nezakonite privatizacije.
Prema njegovim riječima, istraživanja Fronta, rađena sredinom marta, pokazuju da će u slučaju izlaznosti od 70 odsto Lekić sigurno pobijediti.
Poslanik Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović podsjetio je da oko 30 hiljada građana nema nove lične karte, kao i da je Državna izborna komisija danas odlučila da oni neće moći zbog toga da glasaju.

(MINA)

Portal Analitika