Svijet

Gadafijeva ćerka protjerana iz Alžira zbog piromanije

agadafi
A
jša Gadafi
(37), ćerka ubijenog libijskog vođe Moamera el Gadafija, u nastupu bijesa zbog sudbine koja ju je zadesila pokušala je nekoliko puta da zapali kuću u kojoj je sa majkom i braćom živjela u Alžiru po izgnanstvu iz Libije.

Gadafijeva ćerka protjerana iz Alžira zbog piromanije
Portal AnalitikaIzvor

Ajša je krivila alžirsku vladu za nedaće, pa ju je ona na kraju izbacila iz kuće. Gadafijeva ćerka sada o trošku vlade Omana živi u toj državi u Persijskom zalivu.

Zanimljivo je da je Oman najveći saveznik Velike Britanije u tom regionu, a da je upravo London bio jedan od glavnih zagovornika svrgavanja Gadafijevog režima.

Ajša, pravnica obrazovana na Zapadu, poznata i pod nadimkom "Klaudija Šifer sjeverne Afrike", rodila je ćerku neposredno posle izgnanstva iz Tripolija, gdje je njen suprug poginuo u napadu pobunjenika. Uz Ajšu i njeno troje djece, od oktobra 2012. u Omanu su i Safija, Gadafijeva udovica i sinovi.

Britanski tabloid "Dejli mejl" ne navodi da li je Ajša pravila probleme i u novom utočištu, ali piše o ekscesima koje je Gadafijeva ćerka prije toga pravila u predsjedničkoj rezidenciji na jugu Alžira.

Ajša, koja je svojevremeno bila ambasadorka dobre volje UN, bila je toliko bijesna da je lomila namještaj i napadala obezbjeđenje.

- Počela je da pali kuću. Police sa knjigama u biblioteci nestale su u plamenu - rekao je alžirski državni zvaničnik.

Krajem prošle godine Ajša je uništila portret Abdul Aziza Buteflike, predsjednika Alžira, što je za tamošnje vlasti bila kap koja je prelila čašu.

blic.rs

Portal Analitika