Politika

VUJANOVIĆ: Nijesam zloupotrebljavao državne resurse, niti očekujem državnu logistiku

fillipok
P
redsjednički kandidat Filip Vujanović kazao je, gostujući u emisiji "Živa istina"Atlas televizije autora Darka Šukovića, da se, u kontekstu afere "Snimak", ne može desiti da se kroz neko vrijeme, pojave dokazi da je on, tokom ove kampanje, zloupotrebljavao države resurse. Vujanović je istakao da ne zna za takve zloupotrebe i da se od njih distancira.

VUJANOVIĆ: Nijesam zloupotrebljavao državne resurse, niti očekujem državnu logistiku
Portal AnalitikaIzvor

- Ja to ne znam i ako se neko angažovao, ja se distanciram. Niti sam tražio, niti mi treba državna logistika. Bez ikakve konekcije sa državom vodim kampanju. Bilo ko ko smatra ili misli da sam očekivao ili da imam bilo kakvu državnu logistiku, u velikoj je zabludi. Ja ću ove izbore ubjedljivo dobiti. Bio bih vrlo nezadovoljan ako ne pobijedim bar sa duplo većom razlikom nego prethodne - saopštio je Vujanović.

On je, kazao da što se afere "Snimak" tiče, ima isti stav, kao i briselski zvaničnici.

- Mora se utvrditi da li je neko, na temelju toga što je konkurent za neki posao, pripadao  nekoj partiji i na osnovu toga taj posao dobio, ili da li je neko na temlju toga što pripada nekoj partiji, ostao ili ispao sa biračkog spiska - kaže kandidat DPS-a.

Vujanović odbacuje medijske navode da je Apelacioni sud, na čijem je čelu njegova supruga, Svetlana, ukinuo osuđujuću presudu u slučaju "Zavala", zbog privatih i političkih interesa.

- Ja ne mislim da se razvodim od svoje supruge zato što će se to nekome dopasti, niti mislim da bi to riješilo problem u iskrivljenoj svijesti onih koji smatraju da je to nešto što treba politički rabiti. Mi živimo u takvim uslovima gdje bi predsjednik države trebalo da bude samac, da nema nikoga od familije, da ako ima nekoga, da ga se odrekne da bi ostao apotekarski sačuvan u besmislu koji bi ga u negativnoj kampanju sačuvao negativne primjedbe  - poručio je Vujanović.

Ni pomilovanja, kojih je potpisao oko 350 za pet godina, nijesu politički motivisana, tvrdi Vujanović.

Od sedam osmina pomilovanja, kako je kazao, u pitanju su kazne od jednog do tri mjeseca.

- Jeste li bili svjesni da će dio medija to protumačiti kao pomolovanje sigurnih glasača? To je besmisleno. To je do te mjere je besmisleno i uvredljivo da ne mogu da vjerujem da je dio kampanje - ističe predsjednički kandidat.

 

Vujanović nije želio da odgovori na pitanje da li bi, nakon moguće pobjede na izboima, potpisao Zakon o vraćanju crkvene imovine državi i davanje na korišćenje crkvenih objekata Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

- Ne smatram da treba da odgovaram na nešto što se ne nađe kod mene na stolu prije nego što se nađe - poručio je Vujanović.

Vujanović je ponovio da očekuje glasove članova i simpatizera SDP-a, uprkos preporuci rukovodstva stranke, da ga ne glasaju.

 

Portal Analitika