Politika

Pozitivna: Vladajuća partija ne može biti predmet ozbiljne istrage

pozzzzs
S
kandalozno ponašanje Tužilaštva u slučajevima političke korupcije i zloupotrebe službenih resursa u političke svrhe dobija novu dimenziju.  Vrh Tužilastva je odlučio da još jednom javnosti potvrdi poruku da  vladajuća partija i sa njom povezane osobe ne mogu biti predmet ozbiljne  istrage, odnosno da su nedodirljive i da za njih zakon ne važi, saopštila je Pozitivna Crna  Gora.

Pozitivna: Vladajuća partija ne može biti predmet ozbiljne istrage
Portal AnalitikaIzvor

Iz te strnke ističu da je cinično da iz Tužilaštva saopštavaju da su kontrolisali račune  devet crnogorskih banaka kako bi provjerili da li je bilo uplate po  osnovu političke korupcije u Nikšiću.

- Moguće je da su tražili i da na  nalogu piše da je svrha transfera “politička korupcija”. Drugu poruku koje Tužilaštvo šalje jeste da ulazimo u zonu kada ne  postoji prekršaj niti dokaz koji vrh Tužilaštva ne može obesmisliti,  odnosno ignorisati. Sad dobija puni smisao antologijska izjava vrhovne  državne tužiteljke da kriminalci imaju moral i da znaju da cijene njen model rada. Mi dodajemo - i da imaju zašto – navodi se u saoptšenju Pozitivne dostavljanom Portalu Analitikta.

Iz te stranke pozvali su vodeće ljude Tužilaštva da se „uozbilje i počnu da rade svoj posao, jer njihov nerad košta Crnu Goru i usporava put ka Evropskoj uniji“.

Ukoliko ne znaju ili ne žele da rade svoj posao časno je podnijeti ostavku i povući se sa tih funkcija – navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika