Fudbal

Iguain i Di Marija spremaju 'osvetu'

Muslerra
A
rgentinci Di Marija i Iguain sigurno nikada neće zaboraviti golmana Urugvaja Fernanda Musleru. Danas je Muslera golman Galatasaraja, a dvojica "Gaučosa" sigurno pamte ko je bio uzrok eliminacije njihove selekcije sa Kupa Amerike 2011. godine čiji je domaćin bila upravo Argentina.

Iguain i Di Marija spremaju 'osvetu'
Portal AnalitikaIzvor

U utakmici četvrtfinala Kupa Amerike 2011. godine bilo je neriješeno sve do kraja produžetaka, rezultat 1:1. Onda je na scenu stupio golman Urugvaja, Fernando Muslera. Iako je i tokom igre pokazao koliko je kvalitetan golman, penali su ga učinili herojem svoje nacije.

Odbranio je penale Tevezu i Iguainu, a nakon odbrane ovom prvom, Urugvaj se plasirao u polufinale, a Argentinci su kao domaćini ostali u nevjerici, jer su bili glavni favoriti na turniru.

Na večerašnjem meču u Madridu će ponovo na golu, ovoga puta Galatasaraja stajati Muslera, a priliku za osvetu za prethodni poraz u državnom timu, imaće Iguain i Di Marija, ukoliko im trener Murinjo bude pružio šansu na meču sa Turcima.

Real je favorit, ali to ne znači ništa jer je i Argentina onda bila u istoj ulozi, ali čovjek koji je dokazao da je uloga favorita samo "mrtvo slovo" na papiru je upravo Fernando Muslera. (Sportske.net)

Portal Analitika