Politika

MUP: Nema vremena za inspekcijski nadzor svih prijava

biraki-spisak
M
inistarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su izborni štabovi predsjedničkih kandidata Filipa Vujanovića i Miodraga Lekića, pojedinačno predali inicijative o navodnim neregularnostima u biračkom spisku, sa molbom da se izvrši inspekcijski nadzor nadležnih organa lokalne uprave. Iz MUP-a su rekli da se nadzor svih prijava ne može izvršiti u zakonskom roku.

MUP: Nema vremena za inspekcijski nadzor svih prijava
Portal AnalitikaIzvor

- Sugerišemo javnosti, a i inicijatorima inspekcijske kontrole, predsjedničkim kandidatima, da se nadzor ne može završiti u zakonskom roku od 24 sata, niti dostaviti kompletni nalazi kontrole u roku od 48 sati, zbog velikog broja pojedinačnih prijava, a nedovoljnog broja upravnih inspektora koji mogu vršiti inspekcijski nadzor ovog obima. Bez obzira na ove činjenice, nakon svakog nalaza Upravne inspekcije na nivou opštine, Ministarstvo unutrašnjih poslova će obavijestiti ukupnu javnost o utvrđenim činjenicama – navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz tog ministatstva su potvrdili da je ministar zatražio od Upravne inspekcije da pokrene  postupak provjere zakonitosti vođenja biračkog spiska u organima lokalne uprave.

Upravna inspekcija je, kako se navodi, uprkos činjenici da broji šest upravnih inspektora, formirala dva tima, koja će neposrednom kontrolom u jedinicima lokalne samouprave, ispitati zakonsku utemeljenost dostavljenih inicijativa.

foto: srbel.net

Portal Analitika