Muzika

Koncert S.A.R.S-a povodom Dana studenata

0304-Nedjelja
S
jutrašnjim koncertom na platou između Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), u Podgorici, biće tradicionalno obilježen međunarodni dan studenata.

Koncert S.A.R.S-a povodom Dana studenata
Portal AnalitikaIzvor

Koncert pod nazivom „Live 4 Students“, u organizaciji studentskih vijeća Pravnog i Ekonomskog fakulteta i Saveza studenata Elektrotehničkog fakulteta, a pod pokroviteljstvom Studentskog parlamenta UCG, biće održan od 12 do 19 sati.

Koncert će svojim nastupom otvoriti dižejevi, a nakon njih nastupiće MAKAO bend  i poznata grupa S.A.R.S. Prema riječima jednog od organizatora, Stefana Jovanovića studenta Pravnog fakulteta, nastup MAKAO benda je planiran za 14 sati, dok se S.A.R.S. očekuje da nastupi nakon njih u 16 časova.

Ukoliko bude i sjutra kiša, organizatori nemaju alternativno rješenje, već će se muzički događaj održati kao što je i najavljen, na platou između Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

„Jednostavno nemamo alternativu jer je to 4. april – Dan studenata i zato nismo htjeli da odstupamo od tog datuma. Konsultovali smo se sa meteorolozima, i kiše će možda biti ujutru, ali ne kasnije, ali i da je bude ne postoji alternativa i hepening će se svakako realizovati“, kazao je Jovanović za Portal Analitika.

Nakon koncerta biće organizovan i After party sa početkom u 23 sata u noćnom klubu „Lucky bar“ i konobi „La Buena Vida“.

Koncert je samo jedan u nizu aktivnosti koje se organizuju tokom ove sedmice povodom Nedjelje studenata.

Studenti širom sveta obilježavaju dan koji predstavlja borbu za demokratsko obrazovanje i demokratsko društvo.

„Ovogodišnji program obilježavanja Dana studenata održava se pod parolom ‘’Aktivni i odgovorni mladi’’ kojom će se skrenuti pažnja javnosti Crne Gore, kao i svim mladim ljudima, da jačanjem aktivizma mogu pozitivno da utiču na jačanje demokratije društva“, stoji na Fejsbuk stranici Nedjelje studenata.

Za 5.april zakazane su fudbalska utakmica između predstavnika studenata u SPUCG i novinara i javnih ličnosti i akcija uređenja dvorišta između Ekonomskog i Pravnog fakulteta u saradnji sa fondacijom “Naša Podgorica” i JP Zelenilom.

Nedjelja studenata biće završena muzičkim događajem u Bijeloj u periodu od 11.30 do 16.30 sati, na kojem će se uz učešće poznatih muzičara zabavljati mališani iz Dječijeg doma “Mladost” sa studentima Ekonomskog i Pravnog fakulteta.

 

Portal Analitika