Abiznis

Admiral Markets: Prilika za kupovinu kanadskog dolara

grafikon
U
novoj analizi analitičari Admiral Marketsa preporučuju kupovinu na valutnom paru USD/CAD.

Admiral Markets: Prilika za kupovinu kanadskog dolara
Portal AnalitikaIzvor

-Pogledom na četiri satni (4H) grafikom vidimo da se valutni par USD/CAD kreće u padajućem kanalu od početka marta. Vidljivo je da se cijena u kanalu kreće u pravilnim intervalima između otporne i potporne linije kanala. Taj raspon u rastu iznosi do 80 pipsova, dok u padu raspon iznosi do 100 pipsova što implicira zaradu u rastu od 60 do 80 pipsova.

Gornja linija kanala (otporna linija) testirana je više pute te se pokazala značajnim nivoom za prodaju, dok se donja (potporna linija) pokazala značajnom za kupovinom, navodi u analizi dostavljenoj Portalu Analitika analitičar Ivan Stojanović.

Cijena trenutno ponovno testira potpornu liniju koja se do sada pokazala jakim signalom za kupovinu. Podršku navedenom daje i fibo na nivou 61.8 odsto što bi bila značajan nivo za ovaj nivo cijene. vKoristeći ova dva jednostavna i korisna alata tehničke analize dobijamo jak kupovni signal na nivou cijene od 1.0120-1.0130. Gubitak ćemo limitirati na 20 pipsova od kupovne cijene te Stop loss postavljamo na 1.0105 a profit ćemo da realizujemo na nivou 1.0190. Odnos rizika i dobitka je 3 što znači da na svaki dolar koji riskiramo možemo zaraditi tri, zaključio je Stojanović u analizi.

Portal Analitika