Košarka

Simonović: Između nas i Partizana nema tajni, odlučiće detalji

0204SimonovicM
S
uperliga Srbije nije ni uhvatila zalet, a već je na programu vječiti derbi.

Simonović: Između nas i Partizana nema tajni, odlučiće detalji
Portal AnalitikaIzvor

U drugom kolu, u srijedu od 21,00 čas u beogradskoj dvorani „Pionir“ sastaće se Crvena zvezda i Partizan. Kakva su očekivanja krila crveno-bijelih Marka Simonovića pred novi duel sa najvećim rivalom?

"Još jedan derbi, a svi znamo kakvu on važnost ima. Pošto je Superliga tek na početku, treba da uđemo maksimalno koncentrisani, odigramo ovaj meč što bolje i tako napravimo uvertiru za Fajnal for Jadranske lige. Sve utakmice do završnog turnira sigurno neće biti lake, a posebno ova u kojoj nas čeka Partizan, protivnik za svaki respekt", rekao je Simonović za Blic sport.

U odnosu na prethodna tri derbija, ovaj ima nešto manji rezultatski značaj.

"To je uvijek velika utakmica, nema tu dileme. Možda se na kraju lige ispostavi da rezultat ovog derbija odlučuje ko će biti prvi pred plej-of i imati prednost domaćeg terena. Svaki okršaj Zvezde i Partizana ima posebnu draž i težinu, mora da se uđe sa 100 posto ako hoćeš da pobijediš", dodao je košarkaš crveno-bijelih.

Crno-bijeli nisu nikakva enigma...

"Ne. Dobro se znamo. Oni igraju dobro, a pobjednika mogu da odluče detalji, dobar šuterski dan pojedinca, skok, borbenost... Nadam se da ćemo i poslije četvrtog derbija ove sezone ostati nepobjedivi", rekao je on.

Kakav je zdravstveni bilten u klubu sa Malog Kalemegdana?

"Svi smo zdravi, treniramo punom parom, pružamo sve od sebe. Čekamo Fajnal for ABA lige, ali ništa ne preskačemo. Važno je na kraju ko će ponijeti naslov prvaka Srbije u košarci", zaključuje Marko Simonović.

Portal Analitika