Društvo

VIDEO: Vodostaji pod kontrolom, nivo Bojane zabrinjavajući

0204podgorica
V
odostaji u crnomorskom slivu, rijeke Lim, Tare, Pive i Ćehotine u tendenciji su pada, a za sada jedino je zabrinjavajući nivo rijeke Bojane, koji je u porastu, kazao je za Portal Analitika Novak Darmanović iz službe za mjerenja Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.

VIDEO: Vodostaji pod kontrolom, nivo Bojane zabrinjavajući
Portal AnalitikaIzvor

- Nivo Bojane je trenutno zabrinjavajući, jer je vodostaj u porastu 18cm, u odnosu na jučrašnji i sada iznosi 534cmo. To je za metar manje u odnosu na apsolutni maksimum, koji se desio u julu 2010, kazao je Darmanović za Portal Analitika.

Nivo Morače jutros iznosi 733 cm, što je za 69 cm manje u odnosu na jučerašnji vodostaj, istakao je naš sagovornik.

- Najkritičnije je predio Skadarskog jezera, koje iznosi 427cm, što je za 5 cm više u odnosu na jučerašnje mjerenje. Ipak, to je nije onaj alarmanti nivo iz 2007.godine, ali vodostaj i dalje raste, dodaje Darmanović.

Prema njegovim riječima, i nivo rijeke Crnojevića je u padu.

Meteorolozi su za danas najavili pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Na jugu se očekuju intenzivnije padavine, a tokom noći u visokim planinskim predjelima na sjeveru moguć je i slab snijeg ili susnježica.

Povremeno će duvati umjeren do pojačan, na udare i jak vjetar, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 6 do 16 stepeni.

 

Portal Analitika