Društvo

MIJAJLOVIĆ: Osam ronilaca traži nestalu Žanu Stijepović, mutna rijeka otežava akciju

0204moracaok
R
onioci Centra iz Bijele nastavili su jutros potragu za nestalom Žanom Stijepović, koja je 31. marta popodne sletjela sa puta Podgorica - Spuž, stotinjak metara nakon skretanja za Vraniće. Kako je Portalu Analitika kazao direktor Centra Vesko Mijajlović, osam ronilaca, podijeljenih u dva tima, pretražuju Moraču nizvodno od mjesta nesreće nekih 300 do 400 metara.

MIJAJLOVIĆ: Osam ronilaca traži nestalu Žanu Stijepović, mutna rijeka otežava akciju
Portal AnalitikaIzvor

Po mišljenju ronilaca to mjesto treba detaljno pretražiti, a danas će ponovo roniti i u neposrednoj blizini mjesta nesreće, kako bi ga još jednom provjerili, jer je rijeka potpuno mutna.

Mijajlović naglašava da se pod vodom ništa ne vidi:

Rijeka je ogromna, brza, njen nivo je veći od jučerašnjeg. Problem nam predstavljaju virovi, granje. Sve to ometa akciju i predstavlja opasnost za ronioce, koje snažna rijeka vuče, kaže Mijajlović i naglašava da u takvim uslovima pretražuju rijeku na dodir, jer se ništa ne vidi.

Ronioci će pretraživati rijeku uz obalu, kao i dio gdje je Morača nešto mirnija, u blizini mjesta gdje je auto sletjelo. Koliko će akcija ronilaca iz Centra danas trajati Mijajlović nije mogao da precizira. On je naglasio da je angažovano osam ronilaca, podijeljenih u dva tima i da će učiniti sve da tijelo Žane Stijepović nađu.

Podsjetimo, prema informacijama iz policije, Žana Stijepović je u trenutku nesreće bila za upravljačem automobila „Pežo” 106, koji je sletio niz stranu i zaustavio se na oko šest metara od rijeke. Automobil nije značajnije oštećen i u njemu nema tragova krvi. Vrata sa vozačeve strane bila su otvorena kada je policija stigla na lice mjesta, ali od Stijepovićke nije bilo traga. Njen mobilni telefon pronađen je u automobilu.

Zbog stanja u kom je pronađen automobil, ali i činjenice da su vrata vozača bila otvorena, policija pretpostavlja da je Stijepović ispala iz vozila u rijeku.

Portal Analitika