Abiznis

Vlada za 4,8 miliona eura postala vlasnik zgrade Pobjede

0204pobjeda
V
lada Crne Gore i Novinsko-izdavačko preduzeće Pobjeda potpisali su kupoprodajni ugovor vrijedan 4,8 miliona eura, koji će Vlada preuzeti dugove za poreze i doprinose tog preduzeća, a zauzvrat dobiti zgradu, pišu Dnevne novine.

Vlada za 4,8 miliona eura postala vlasnik zgrade Pobjede
Portal AnalitikaIzvor

- Vlada će preuzeti obaveze za poreze i doprinose u iznosu od 2,8 miliona eura, a preostala dva miliona biće uplaćena do kraja godine - kazao je za DN direktor Pobjede, Lav Lajović.

On je pojasnio da će prvi milion biti uplaćen sada, a drugi do kraja godine - u ratama. Novac će biti iskorišten za isplatu pedesetak otpremnina zaposlenima koji su odlučili da samovoljno napuste preduzeće. Nakon otpremnina, biće isplaćene zaostale zarade i honorari.

DN podsjećaju da je Vlada u prethodnom periodu nekoliko puta pokušala da privatizuje Pobjedu, i da su do sada propala tri tendera. Za privatizaciju ove kuće ranije je bio zainteresovan sarajevski Avaz roto pres (izdavač Denvnog avaza) ali ni nakon više od godinu razgovorni nisu formalno zaključeni. Avaz, čiji je vlasnik Fahrudin Radončić, sarajevski biznismen i aktuelni ministar u Vladi Federacije BiH, u korigovanoj ponudio je predložio 100.000 eura za kupovinu oko 86 odsto akcija Pobjede. Poret toga, bio je spreman na ulaganja od 2,5 miliona eura, kao i 1,7 miliona za socijalni program. Jedan od glavnih motiva Avaza za kupovinu, pišu DN, bila je lokacija koja u dugom roku može da obezbijedi profit eventualnom investitoru.

Foto: novosti.rs

Portal Analitika