Politika

Odbor za politički sistem odgodio izjašnjavanje o predlogu SDP-a

0104okodbor
O
dbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odgodio je, većinom glasova, izjašnjavanje o predlogu da se uvedu imovinski kartoni za službenike koji su zaduženi za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, dok ne dobije mišljenje Vlade o toj inicijativi, prenosi MINA.

Odbor za politički sistem odgodio izjašnjavanje o predlogu SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

Izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima, sa ovom odredbom, inicirali su poslanici Socijaldemokratske partije.

Predsjednik Odbora i predlagač izmjena Rifat Rastoder smatra da nije potrebno čekati mišljenje Vlade jer, kako je rekao, ono nije obavezno.

“Izmjene koje predlažemo poboljšaće povjerenje u policiju i ne bi trebalo da ima spora zbog izmjena“, kazao je on.

Milorad Vuletić iz DPS-a pitao je da li je dobijeno mišljenje Vlade, ocjenjujući da je to uobičajeno kada se predlažu dopune zakona.

Rastoder je kazao, da prema informacijama koje ima, u Vladi nema spora o toj odredbi.

„Bilo bi loše i po nas i po Skupštinu da radimo samo čekajući Vladu. Znači li to da, ako nam ne dostave mišljenje, ne možemo da radimo? To nije dobro za nas kao Odbor, ni za parlament“, rekao je Rastoder.

Poslanica SNP-a, Snežana Jonica je kazala da je ideja suštinski dobra, ali je interesovalo da li će ta evidencija imovine biti javna.

„Zašto nijeste definisali koje su to kategorije policijskih službenika i na koji način se vrši ta kontrola. Neophodno je predložiti cjelovitiju normu“, rekla je Jonica.

Rastoder je rekao da će svaka "popravka zakona dobro doći".

„Čemu služi evidencija ako nije javna? Imate pred sobom izmjene, ili ih podržite ili ne“, kazao je Rastoder.

Azra Jasavić iz Pozitivne Crne Gore kazala je da izmjena Zakona ne bi bila potrebna kada bi državni tužilac radila svoj posao, prenosi MINA.

„Donosimo zakone jer institucije ne rade svoj posao“, navela je Jasavić.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta je ocijenio da je predlog dobar, da podržava izmjene i da ne treba čekati mišljenje Vlade.

Portal Analitika