Društvo

MUP: Demantovane tvrdnje o nepravilnostima u biračkim spiskovima

mup0104ok
P
rezentacijom organizacije rada biračkih spiskova još jednom su demantovane tvrdnje pojedinih političkih partija, medija i nevladinih organizacija o navodnim nepravilnostima u biračkim spiskovima, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

MUP: Demantovane tvrdnje o nepravilnostima u biračkim spiskovima
Portal AnalitikaIzvor

MUP i Ministarstvo za informaciono društvo organizovali su sastanak sa predstavnicima Ograničene posmatračke misije ODIHR-a, Delegacije Evropske Unije i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na kojem je izvršena prezentacija organizacije rada,  pojedinačnih procedura i nadležnosti organa koji učestvuju u izradi i ažuriranju biračkih spiskova.

“Predstavnici nadležnih ministarstava su konkretnim primjerima jos jednom demantovali tvrdnje pojedinih politièkih partija, medija i nevladinih organizacija o navodnim nepravilnostima u biračkim spiskovima”, kaže se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se dalje navodi da svi zainteresovani subjekti i građani, mogu na jednostavan način pristupiti podacima iz Centralnog biračkog spiska, putem interneta, preuzimanjem podataka na CD-u, SMS-om ili direktnim uvidom u Opštini gdje imaju prebivalište.

 

Portal Analitika