Društvo

PEROVIĆ: Nijesu postojale interesne veze između Vijesti i CKB, vlast hoće moje hapšenje

okperovic
J
edan od vlasnika Vijesti, Televizije Vijesti, Monitora i nekadašnji dioničar Crnogorske komercijalne banke Miodrag Perović optužio je u svojoj kolumni koja je objavljena u današnjem broju Vijesti vrhovnu državnu tužiteljku Ranku Čarapić da širi neistine kada je u pitanju poslovanje tog dnevnog lista i njihove veze sa Crnogorskom komercijalnom bankom.

PEROVIĆ: Nijesu postojale interesne veze između Vijesti i CKB, vlast hoće moje hapšenje
Portal AnalitikaIzvor

Čarapić je u emisiji Živa istina, Atlas televizije kazala da su slučajevi Vijesti i CKB povezani najavljujući skoro podizanje optužnice kada su u pitanju ta dva slučaja.

- Koji bi to Vrhovni državni tužilac na svijetu dopustio sebi da za tzv. krivični slučaj u fazi izviđanja (skupljanja informacija po nečijoj dojavi), dvaput godišnje, četvrtu godinu zaredom, prijeti preko režimskih glasila onima o kojima skuplja informacije i govori neistinu kad usta otvori?

Nijedan! To može samo vrhovna režimska sluškinja Ranka Čarapić u privatnoj državi po prijavi najkorumpiranijeg DPS – ovog nasilnika, gradonačelnika Podgorice, piše Perović.

Prema njegovim riječima ''posljednji put u emisiji Živa laž u prošli petak, u kojoj je sluškinja još jednom glumila tužiteljku, a voditelj bio srećan što ima sagovornika koji u odgovorima daje više od traženog''.

- Laž je da su suvlasnici Vijesti mogli organizovati utaju poreza kompanije u vrijeme kad je pola vlasništva imao njemački partner. Jer je upravo njemački vlasnik, po ugovoru o partnerstvu, imenovao izvršnog direktora koji je po zakonu odgovoran za zakonitost rada kompanije. Pošto Vrhovna režimska sluškinja goni ljude umjesto da istražuje djela, ona je nezadovoljna izvještajem njemačkih pravosudnih organa jer njemački suvlasnik Vijesti nije potvrdio ono što sluškinja imputira. To joj oduzima i teorijsku mogućnost da ispuni zadatak, budući da je domaća finansijska policija ustanovila da su Vijesti uredan poreski platiša koji plaća višestruko veće poreza nego bilo koji veliki medij u Crnoj Gori.

Laž je da su vlasnici Vijesti na bilo koji način organizovano koristili djelatnost kompanije za sticanje bilo kakve lične koristi nezakonitim putem. To vrhovna režimska sluškinja pouzdano zna jer godinama, jednom nedjeljno, kontroliše sve bankovne račune i svu imovinu vlasnika Vijesti i njihovih užih i širih porodica. Montažu joj otežava i to što nigdje na zemnom šaru nije našla da crnogorski suvlasnici Vijesti imaju imovinu osim u Crnoj Gori.

Laž je da su ikada postojale ikakve interesne veze između vlasnika Vijesti i CKB, osim što su list i vlasnici lista uzeli nekoliko puta kredite od CKB pod istim uslovima kao i ostalih trista hiljada klijenata banke i uredno ih vraćali. Istina je da se CKB reklamirala u Vijestima kao najuticajnijem listu u državi, u vrijeme starog menadžmenta kao i dan danas. Jedina neposlovna veza između vlasnika lista Vijesti i bivšeg menadžmenta CKB prije njene prodaje bio sam ja (autor ovog teksta), budući da sam suvlasnik lista i brat bivše direktorice CKB. Ta veza je upravo razlog stradanja bivših direktorica CKB, a ne bilo kakva kriminalna radnja. Čarapićka ispunjava želju vođe režima koji je javno tražio moje hapšenje, što najbolje potvrđuje da je profesionalna sluškinja a ne profesionalna tužiteljica, zaključio je Perović.

Foto:slobodnacrnagora.eu

 

 

Portal Analitika