Društvo

Policija zaplijenila 57 kg skanka, uhapšena dva lica

skank
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije su, juče 31. marta 2013. godine, prekinuli tzv. “lanac” krijumačarenja opojne droge skank, lišili slobode albanske državljane V.R. (19) i F.L. (28), zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija zaplijenila 57 kg skanka, uhapšena dva lica
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Ispostave granične pomorske policije –Ekspozitura granične pomorske policije Podgorica su, juče u popodnevnim časovima, vršeći nadzor državne granice u akvatoriju Skadarskog jezera u reonu Kodre, primjetili plovilo na kojem su se nalazila dva lica, koja su primjetivši policijske službenike, pokušala sa plovilom da se udalje, ali su ih policijski službenici osujetili u tome, zaustavili plovilo i izvršili kontrolu.

Kontrolom su identifikovani V.R. i F.L., dok je pregledom plovila u istom pronađeno pet većih i jedan manji džak u kojima se nalazilo 57 pakovanja, koja su ukupno sadržala oko 57 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, o čemu su odmah obaviješteni službenici Grupe za borbu protiv droge Podgorica.

Policijski službenici su od V.R. i F.L., oduzeli pronađenu materiju koja će biti poslata na vještačenje u Forenzički centar, plovilo u kojem je bila ukrcana i četiri mobilna telefona.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Policijski službenici su lišili slobode V.R. i F.L. i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon lišenja slobode, V.R. i F.L. su, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, predati, nadležnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika