Svijet

Teksas: Ubistvo drugog tužioca u dva mjeseca

0104fbi
J
edan od glavnih tužilaca u Texasu Majk MekLilend i njegova supruga ubijeni su u kući u kojoj su živjeli južno od Dalasa, što je treće ubistvo visokih nosilaca pravosudnih funkcija u tom dijelu Sjedinjenih Američkih Država u posljednja dva mjeseca.

Teksas: Ubistvo drugog tužioca u dva mjeseca
Portal AnalitikaIzvor

Krajem januara je na parkingu u blizini zgrade Tužilaštva ubijen njegov zamjenik Mark Hase, a ubica do danas nije pronađen.

U istragu se uključio FBI, a kako prenose američki mediji, policija sumnja da su ta dva ubistva povezana.

Iz šerifove kancelarije u okrugu Kaufman, u kome je ubijen tužilac, nisu željeli iznositi detalje posljednjeg zločina, kao ni podatak da li je tužilac imao oružje kada je sa suprugom napadnut u svojoj kući.

"Ovo je šok za sve nas. Prvo zamjenik tužioca Mark Hasse, sada tužilac Mike McLelland. Ne mogu da potvrdim da su slučajevi povezani, ali istraga ide i u tom pravcu", izjavio je šef policije Kris Olbou.

MekLilendovi susjedi kažu da je policija imala parkirano svoje vozilo ispred tužiočeve kuće oko mjesec dana nakon ubistva njegovog zamjenika, ali da su se nakon toga povukli.

Pored dvojice tužilaca, prošle nedjelje je na pragu svoje kuće u Denveru ubijen šef svih zatvora u Coloradu Tom Klements, a muškarac za kojeg se sumnja da ga je ubio, Iven Ebel, nastradao je par dana kasnije u policijskoj potjeri.

Zamjenik tužioca Hase, koji je prije dva mjeseca ubijen u Teksasu, bio je osamdesetih godina prošlog stoljeća šef Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala, a kasnije se sličnim slučajevima bavio i kod tužioca MekLilenda.

izvor: aljazeera.net

Portal Analitika