Zanimljivosti

Otkriveni detalji o smrti čuvene kraljice: Kleopatra se nije ubila?

31cleopatraok
P
oznata priča o Kleopatrinom samoubistvu ne bi bila toliko popularna bez faktora drame koji je u njoj jako prisutan. Njen ljubavnik Marko Antonije je bio pobijeđen od strane Oktavijana i kada je čuo da je Kleopatra ubijena, počinio je samoubistvo. Kleopatra je ipak bila živa i čak je bila svjedok njegove smrti, nakon čega se zbog tuge ubila.

Otkriveni detalji o smrti čuvene kraljice: Kleopatra se nije ubila?
Portal AnalitikaIzvor


Što ako je sve samo legenda?



Pet Braun, autorica knjige "Ubistvo Kleopatre: Najpoznatiji zaboravljeni slučaj" tvrdi da se kraljica nije ubila nego je bila ubijena, a njene ubice su uspjele da izokrenu priču u koju će čitav svijet vjerovati preko dvije hiljade godina, prenosi The Scientist.



Tako tvrdi da je Kleopatra bila mučena i zadavljena i to 12. avgusta, 30. godine prije Hrista. Isto tako, Kleopatra nikada nije voljela Marka Antonija niti Julija Cezara. Marko Antonije je ubijen, a nju je snašla ista sudbina par sati kasnije.



"Vjerujem da je Kleopatra jedna od najpametnijih, najhladnokrvnijih i najodlučnijih vladara u povijesti  i da je istina o njenom ubistvu skrivena iza propagande ubice Oktavijana", tvrdi Braun.

tekst i foto: Index.hr

Portal Analitika