Svijet

U obračunu bandi u Kanadi poginula jedna osoba

3103-Kanada
U
razmjeni vatre između dvije grupe poginula je jedna osoba, a jedna je ranjena u subotu veče na parkingu trgovačkog centra u Torontu, prenosi bosanski portal Klix.ba.

U obračunu bandi u Kanadi poginula jedna osoba
Portal AnalitikaIzvor

Prema izjavi predstavnika policije iz Toronta, koju prenosi Si Bi Si Njuz (CBC News), dvije grupe su se posvađale u trgovačkom centru, a račune su izravnale na susjednom parkingu, gdje je došlo do pucnjave.

"U trgovačkom centru nije bilo pucnjave. Dvije grupe su napustile trgovački centar, a pucnjava je počela u blizini", naglasio je inspektor Rob Nord.

U pucnjavi je poginuo jedan muškarac, a drugi je povrijeđen. Policijski inspektori, koji traže pet ili šest sumnjivih, pregledaju snimke kamera i videonadzora centra, precizirao je Nord. Oni su proučili i spisak vozila na parkingu u trenutku ubistva.

- Drugog juna 2012. godine u jednoj pucnjavi ubijene su dvije osobe (jedna povrijeđena nije preživjela povrede) u jednom drugom trgovačkom centru u Torontu. Dvije žrtve i osumnjičeni napadač koji se predao policiji, pripadali su istoj kriminalnoj grupi – stoji na portalu Klix.ba.

Foto: klix.ba

Portal Analitika