Zabava

Ona je najtraženija ljepotica na svijetu

31dzoan_smolsok
P
ortorikanka Džoan Smols je na prvom mjestu ovogodišnje liste manekenki sajta "Models.com", piše "San". To znači da Smolsova, pored toga što je Anđeo kompanije "Viktorijas sikret", punom parom radi revije i kampanje, ne stiže da odmori tokom raznih Nedelja mode. Drugim riječima najtraženija je manekenka na svijetu.

Ona je najtraženija ljepotica na svijetu
Portal AnalitikaIzvor


Smols ima 25 godina, tek četiri godine je na modnoj sceni, a obožavaju je dizajneri od Stele Makartni do kuće "Versaće". Rođena je u selu u Portoriku, na farmi, a odmalena je željela da se bavi manekenstvom, mada njeni roditelji nisu to baš odobravali. Kada je imala 16 godina, sklopila je "ugovor" sa ocem - on je finansirao put u Njujork na kasting, pod uslovom da Džoan upiše i završi fakultet. Lijepa brineta završila je psihologiju, i napravila bum u modnoj industriji.



Radila je za "H&M", "Živanši", bila na naslovnim stranama "Voga" i drugih prestižnih časopisa, i potpisala ugovor da postane Anđeo "Viktorijas sikreta". Od prvog yara]enog novca pomogla je roditeljima, a trenutno je aktivna u jednoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže djeci sa posebnim potrebama.



Dok su mnoge aktuelne manekenke prepoznatljive po recimo, grudima ili nekoj upadljivoj crti lica, Džoan je savršena jer ne izgleda "posebno", već obično ali prelijepo, kažu modni stručnjaci.

tekst i foto: Mondo.rs

Portal Analitika