Društvo

Banka hrane proslavila treći rođendan

3103bankahranejubilejok
B
anka hrane je juče obilježila jubilej-  tri godine od uspostavljanja i početka  humanitarnog rada, saopšteno je Portalu Analitika iz pres službe slavljeničke organizacije.

Banka hrane proslavila treći rođendan
Portal AnalitikaIzvor

“Za ovo vrijeme podijelili smo 72,6 tone hrane i pomogli 24.138 ljudi, sarađujući sa 83 ovdašnje organizacije. Uz pomoć homanih ljudi, volontera, medija, društveno odgovornih donatora, uspjeli smo da skrenemo pažnju javnosti na problem ekstremnog siromaštva i mobilisali veliki broj drugih humanitarnih organizacija, lokalnih samouprava, donatora da se uključe u ovaj svojevrsni pokret za podršku najugroženijim građanima”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, Udruženje paraplegičara  i  SOS telefon  iz Rožaja su upoznale predstavnike Banke hrane sa velikim problemima građana iz ovog grada, koji su suočeni sa ekstremnim siromaštvom .

“Zahvaljujuci donatorima “Delhaize MNE- Maxi marketi”  i “Bar  kodu” izašli smo u susret ovim organizacijama donirajući osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu. Uputili smo pomoc i Skloništu za beskućnike  iz Podgorice, koji  vodi NVO Akcija za ljudska prava, u vidu osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava. Donaciju su nam obezbijedili Maxi i Bar kod”, precizirano je u saopštenju, uz napomenu da građani koji pozne godine provode u Domu za stare "Grabovac" u Kotoru “dobro znaju da nijesu zaboravljeni od Banke hrane”.

-Uvijek kada  imamo mogućnosti  donaciju uputimo njima. Kompanija “Expo commerce” nam je pomogla u tome ovoga puta. Takođe, osnovne životne namirnice i higijenska sredstva za  mjesečne  potrebe  je dobilo 15 porodica u ovom mjesecu,  koje žive u veoma lošim uslovima i sa primanjima koja su ispod linije siromaštva . Donaciju su nam omogućile kompanije Maxi, Merkator, Yes event, PG Sound, kao i  Studentska asocijacija za međunarodnu saradnju- navodi se u saopštenju.

U susret 9.aprilu Svjetskom danu Roma, Banka hrane mislila  je i na ovu ugroženu kategoriju stanovnika Crne Gore. Pomoć u hrani i higijenskim sredstvima  uputili su  dvjema romskim organizacijama iz Nikšića.

“Banka hrane je u martu donirala  1,16 tonu  hrane i higijenskih sredstava. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim donatorima, volonterima, NVO partenrima i medijima na podršci našem humantiranom radu”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika