Košarka

Kobi i povrijeđen stao uz rame Džordanu

BrajantIstorija
K
obi Brajant pogodio je koš Sakramenta u drugoj četvrtini i svojim 31.421. poenom u NBA karijeri pretekao legendarnog Vilta Čembrlena na četvrtom mjestu vječne liste strijelaca.

Kobi i povrijeđen stao uz rame Džordanu
Portal AnalitikaIzvor

 

Naredna meta mu je Majkl Džordan, a osim što je ispisao novu stranicu istorije, Kobi je pomogao Lejkersima da dođu do trijumfa od 103:98.

Veče za istoriju Brajant je jako loše počeo, pošto je promašio prvih pet šuteva i jedno slobodno bacanje. Kao i da je iskusni 34-godišnjak imao blagu tremu od činjenice da će prići najvećem, Majklu Džordanu, na manje od 900 poena na vječnoj listi strijelaca.

Kada je ubacio prve poene, na 8:50 do kraja druge četvrtine, nanizao ih je ukupno 19. Imao je i rekord sezone od 14 asistencija i sve to još uz povredu lijevog stopala. Nije ni pomišljao da ostane na klupi, čak je zahtijevao od trenera Majka D'Antonija da odigra cio meč! I on mu je uslišio želju, osim što ga je odmorio 22 sekunde prije kraja poluvremena.

"Jedino što želim je šesta titula, samo mi dajte taj još jedan prsten, ne tražim mnogo. Nije mi bitno na kom ću mjestu liste strijelaca biti", rekao je Kobi, strijelac ukupno 31.434 NBA poena.

Ispred njega na vječnoj listi strijelaca sada su samo Majkl Džordan sa 32.292 poena, Karl Meloun sa 36.928, dok prvo mjesto pripada Karimu Abdulu Džabaru koji je postigao 38.387.

Portal Analitika