Politika

Lekić: Ujedinjena opozicija pobjeđuje

30lekicpravi
P
redsjednički kandidat Miodrag Lekić, poručio je večeras sa predizbornog skupa u Bijelom Polju da će biti predsjednik svih građana i da je ujedinjena opozicija garant pobjede na predsjedničkim izborima.

Lekić: Ujedinjena opozicija pobjeđuje
Portal AnalitikaIzvor

Svog protivkandidata Filipa Vujanovića je optužio da se služi lažnim patriotizmom i da se više neće baviti njime.

Predsjednik NOVE Andrija Mandić kaže da je Lekić prava osoba za predsjednika, javna ličnost čija se politika i stavovi znaju godinama, a koju podržavaju i crnogorski Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati i svi časni ljudi koji, kako je rekao, ne žele da budu zgaženi od bilo koje vlasti. Takav čovjek jedino može da radi u interesu svih građana Crne Gore, kazao je Mandić.

,,Lekićev protivkandidat je kao ministar unutrašnjih poslova, rastjerivao parastose po Crnoj Gori, sklapao štetne i kompromitujuće ugovore koji su štetili crnogorskoj ekonomiji i koji su zadali smrtni udarac Kombinatu aliuminijuma, jer je on ohrabrio potpisivanje ugovora između Kombinata i Glenkora“, rekao je Mandić.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić, pozvao je članove i simpatizere te partije, da 7.aprila izađu masovno na birališta i daju glas Miodragu Lekiću, zato što je Crnoj Gori potrebna sloboda, pravda, jednakost i solidarnost.

To su vrijednosti koje su nekada postojale na ovim prostorima u dosad naljepšoj državi, koja se zvala  SFRJ, ocijenio je Milić.

“Nije lična karta Miodraga Lekića, da poziva penzionere da ga glasaju, a da im prije toga uzme po 8 eura, niti da zatvara kolektive po Crnoj Gori. Nijesu to jedini paradoksi u današnjoj Crnoj Gori, oni se vide i u tome što neko pita Lekića gdje je bio jedan dan a neće da odgovori šta je radio 10 godina, kao i to da smo 21.maja 2006. dobili noć koja je skuplja od vijeka, ali samo za kriminalce i one s druge strane zakona, jer je stvorena privatna država“, kazao je Milić.

Lider SNP-a je istakao da je paradoks i to da on koji je glasao protiv „privatne” Crne Gore, sada čini sve da ona izgradi slobodne i nezavisne institucije, da svi budu jednaki pred zakonom i da se više nikada ne dozvoli diskriminacija bilo kog čovjeka, bez obzira na njegovu nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost.

 

Izvor:RTCG.me

Portal Analitika