Politika

Vučurović: Vujanović da se izjasni o prijetnjama članova SUBNOR-a

30vucurovicjovan
D
emokratski front je saopštio da bi u nekoj demokratskoj zemlji državni tužilac odmah reagovao na teške prijetnje koje su pristalice Filipa Vujanovića, okupljene u SUBNOR-u, na javnom skupu uputile liderima opozicije. Jovan Vučurović, portparol NOVE i funkcioner DF-a, je saopštio da su iz SUBNOR-a "poručili da lidere opozicije ,,treba istrijebiti’’ i valjda je to sasvim dovoljan razlog da se oglase nadležni organi i da naprave procjenu ozbiljnosti ovih prijetnji".
Vučurović: Vujanović da se izjasni o prijetnjama članova SUBNOR-a
Portal AnalitikaIzvor


"Pristalice

Filipa Vujanovića

iz SUBNOR-a samo nijesu saopštili na koji način žele da izvrše eliminaciju svojih političkih protivnika, odnosno da li bi ih fizički eliminisali ili bi ih stavljali na muke i primjenjivali metode Golog otoka".



Kako se navodi, "značajna je činjenica da su ovom skupu prisustvovali visoki funkcioneri i poslanici DPS-a, koji se ni jednom riječju nijesu ogradili od poziva na istrebljanje lidera opozicije. Pošto još uvijek nema izvinjenja ili bar pojašnjenja od strane Filipa Vujanovića, njegovog štaba ili DPS-a, onda možemo konstatovati da iza ove prijetnje fizičkom eliminacijom stoji direktno predsjednički kandidat DPS-a i njegov šef, koji je poznat po partnerstvu sa šefovima organizovanog kriminala i to već daje posebnu dimenziju ovom slučaju".



Vučurović naglašava da "nikada u ovih dvadeset i tri godine višestranačja niko na političkoj sceni nije uputio prijetnje smrću svom političkom protivniku, ali su to sada uradile pristalice Filipa Vujanovića".



Portparol NOVE ističe da ovdje postoji problem i sa lažnim predstavljanjem, i ako se "legitimišu kao borci i revolucionari, onda treba da nabroje u kojim su bitkama od 1941. do 1945. učestvovali i koliko su neprijateljskih ofanziva preturili preko svoje glave."



Kako se navodi, "bilo bi neozbiljno da se neko predstavlja borcem, a da je borbu i revoluciju upoznao preko  filmova

Veljka Bulajića

ili kroz stripove o Mirku i Slavku".



Vučurović na kraju naglašava da

Filip Vujanović

treba da odgovori da li su za njega prihvatljive prijetnje istrebljenjem lidera opozicije.

Portal Analitika