Društvo

Brojne čestitke povodom katoličkog Uskrsa

303jaja
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Uskrs sveštenstvu i svim pipadnicima katoličke vjeroispovijesti. U čestitci predsjednika Vlade se navodi:

Brojne čestitke povodom katoličkog Uskrsa
Portal AnalitikaIzvor

“U ime Vlade Crne Gore i svoje lično ime sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori čestitam Uskrs i upućujem najbolje želje za napredak katoličke zajednice i za ličnu sreću.

Koristim priliku da izrazim zahvalnost ljudima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori na iskazanom doprinosu učvršćivanju multietničkog sklada i stabilnosti, savremenom razvoju, kao i putu evropskih i evroatlantskih integracija.

Želim da vam uskršnji praznici podare mir i radost i da ih u toplini porodičnog doma proslavite sa svojim porodicama, sa komšijama i prijateljima na dobro svih vas i cijelog crnogorskog društva”.

Predsjednik Filip Vujanović čestitao je danas Uskrs, Nadbiskupu barskom i primasu srpskom Zefu Gašiju, Biskupu kotorskom Iliji Janjiću, svještenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

“Neka nas napori i iskušenja na putu vrline i etičnosti osnaže u opredjeljenju da je simbolika obnavljanja života, koju ima ovaj praznik, oličena u trajnoj čovjekovoj potrebi da svojim pregnućima doprinosi opštem napretku", navodi se u čestitki Vujanovića.On poželio da ovih dana svi domovi budu puni radosti i ljubavi za bližnje.

"Sa ciljem da poštovanjem vječnih vrijednosti hrišćanstva budemo podrška plemenitoj težnji da zajednički gradimo bolju budućnost za sve nas i našu domovinu Crnu Goru", poručio je Vujanović.

Povodom predstojećeg Uskrsa i uskršnjih praznika, predsjednik SNP CG Srđan Milić, u ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, kao i u svoje lično ime, uputio je čestitke kotorskom biskupu, gospodinu Iliji Janjiću, te sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, sa željom da ovi blagi dani proteknu u radosti, ljubavi i miru.

"Vjerujem da svi zajedno, u duhovnom blagostanju i raspoloženju, poštovanjem tradicije i kulturnih vrijednosti,možemo ostvariti pravedniju budućnost za svakog pojedinca. ", kaže se u čestitki Srđana Milića, predsjednika SNP CG.

Povodom Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika  čestitam Uskrs svim  vjernicima i svještenstvu katoličke vjeroispovijesti. Želim vam da praznične dane provedete u duhovnom miru, zdravlju i nadi, uz međusobno razumijevanje i uvažavanje,kaže u svojoj čestitki Predsjednik LPCG Andrija Popović.

.Gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša uputio je nadbiskupu barskom i primasu srpskom mons. Zefu Gašiju i biskupu kotorskom mons. Iliji Janjiću čestitku povodom katoličkog Uskrsa u kojoj se kaže:

Svim vjernicima, sveštenstvu i vama lično srdačno čestitam najveći hrišćanski praznik - Uskrs.

Hristovo uskrsnuće simbolizuje pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom i istine nad lažima. Život dostojan čovjeka, posebno suživot, nije moguć bez dobra, a jedini put ka tom cilju je put istine. Iako ponekad neprijatna, istina je ta koja će nas, kako je propovijedao Hrist - osloboditi.

U to ime želim vam da praznik provedete oslobođeni od svakodnevnih briga, u raspoloženju i spokojstvu sa svojim najbližima.

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić čestitao je Uskrs svim vjernicima koji taj hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.Lekić je vjernicima poželio da najveći hrišćanski praznika provedu u krugu porodice i prijatelja, slaveći život, zajedništvo i slogu.On je naveo da je Uskrs simbol pobjede života nad smrću, i da nosi poruku vjere, nade i ljubavi.

"Nastojmo da u duhu uskršnjih praznika razvijamo međusobne odnose i uzajamno poštovanje, i da svakodnevno doprinosimo multietničkom skladu", navodi se u čestitki Lekića.

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, povodom velikog hrišćanskog praznika Uskrsa, uputio je Monsinjoru Zefu Gašiju nadbiskupu barskom, Monsinjoru Iliji Janjiću biskupu kotorskom, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti čestitku sljedeće sadržine:

Svim vjernicima katoličke vjeroispovesti u Crnoj Gori koji slave Uskrs najsrdačnije čestitam praznik Hristovog uskrsnuća, uz želju da im donese  radost, sreću, blagostanje, razumjevanje i puno ljubavi u ličnom, porodičnom i društvenom životu.

Neka nam Uskrs služi za oprost i podstakne na činjenje dobrih djela, na međusobnu ljubav i poštovanje svih ljudskih vrlina, kojima nas podučavaju sve vjere.

Zelim da praznične dane provedete njegujući svoju vjeru i kulturu, uz sigurnost da su vjere i raznolike kulture najveće bogatstvo Crne Gore.

Portal Analitika