Zanimljivosti

U prosjeku 14 puta dnevno ulazimo na Fejsbuk

3003fejsbukok
K
oliko često ulazite na Fejsbuk? Prema novom istraživanju korisnici ove društvene mreže u prosjeku 14 puta dnevno provjeravaju svoj profil, i to na dvije minute i 22 sekunde.

U prosjeku 14 puta dnevno ulazimo na Fejsbuk
Portal AnalitikaIzvor

U rezultatima istraživanja IDC-a, koje je urađeno pod pokroviteljstvom Fejsbuka, navodi se da je u onlajn anketi učestvovalo 7.446 korisnika ove društvene mreže u dobi od 18 do 44 godine, a radi se o vlasnicima Ajfona i Android pametnih telefona. Anketiranje je sprovedeno u toku jedne sedmice u martu.

Korisnici pametnih telefona u prosjeku ukupno potroše pola sata dnevno na Fejsbuk. Na svoj profil najčešće ulaze uveče, neposredno prije spavanja. Tokom dana na ovu društvenu mrežu korisnici u prosjeku ulaze 13,8 puta i obično na njoj ostaju nešto više od dvije minute.

Teretana je jedno od najčešćih mjesta odakle ljudi preko svojih telefona ulaze na Fejsbuk, to radi njih 48 posto, a 47 posto ulaze dok pripremaju ručak.

Iako je Fejsbuk na trećem mjestu najpopularnijih aplikacija na pametnim telefonima, nakon e-maila i pretraživača, 79 posto korisnika ga provjerava 15 minuta nakon buđenja.

Većina, odnosno 62 posto ljudi, koristi svoje pametne telefone odmah nakon buđenja. Oko 70 posto korisnika su njegovi česti posjetitelji, a više od pola ga posjete svaki dan. Svi ispitanici u anketi su s područja SAD.

Portal Analitika