Fudbal

Dok je na snazi pravilo o pjevanju himne, Ljajić neće igrati za Srbiju!

3003ademLJ
F
udbaler Fiorentine Adem Ljajić rekao je da se neće vratiti u reprezentaciju Srbije, ako je i dalje pjevanje himne uslov za igranje u nacionalnom timu, prenosi Blic sport.

Dok je na snazi pravilo o pjevanju himne, Ljajić neće igrati za Srbiju!
Portal AnalitikaIzvor

Ljajić nije član reprezentacije od maja prošle godine i prijateljskog duela sa Španijom, kada ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz tima jer nije pjevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja.

"Potpisao sam ugovor sa Mihajlovićem, ali nijesam ga dobro pročitao. Srbiju čine i Muslimani. Igrao sam 10 godina u mnogim reprezentativnim selekcijama i niko mi nikada nije tražio da pjevam himnu. Ako je to uslov za igranje u reprezentaciji, onda se ja neću vratiti", rekao je Ljajić za "Gazetu delo Sport".

On je dodao da je sada zadovoljan i da bi volio da na kraju sezone produži ugovor sa Fiorentinom.

"U Italiju sam došao poslije samo dvije sezone u Srbiji, gdje se manje pažnje posvećuje taktici. Sada znam bolje kako se igra, trener Vinćenco Montela vjeruje u mene i to mi daje samopouzdanje. Promijenio sam i način razmišljanja, jer prije kada nijesam igrao, bio sam bezvoljan na treninzima. Sada uvijek dajem 100 odsto. Volio bih da produžim ugovor sa Fiorentinom, ali ćemo o tome razgovarati na kraju sezone", istakao je Ljajić, kome ugovor sa "violom" ističe u junu 2014.

On je bio na izlaznim vratima prije godinu dana kada ga je napao bivši trener Delio Rosi i tada je Everton bio ozbiljno zainteresovan za njega, a "karamele" nijesu odustale i motre situaciju oko novog ugovora.

"Moram da se zahvalim saigračima koji su potvrdili da nijesam uvrijedio Rosija. To je bio najtužniji trenutak u mom životu, mislio sam da ću napustiti Firencu, jer je klub planirao da me proda. Ne želim da imam reputaciju razmaženog momka, pogotovo jer sam sa 13 godina napustio dom i otišao u Beograd", rekao je Ljajić.

Bivši igrač Partizana i Mančester junajteda igra odlično ove sezone u ljubičastom dresu i na 24 utakmice je postigao šest golova.

Portal Analitika