Politika

VUJANOVIĆ: Cetinje će biti grad umjetnosti i preduzetništva

3003filipCTok
C
etinje u budućnosti vidim kao grad boljeg života, univerziteta umjetnosti, preduzetništva, kao grad koji će iskoristiti svoje resurse. Podržaću ideju da se i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija premjesti na Cetinje - kazao je juče predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović na predizbornoj konvenciji na Cetinju, prenosi Pobjeda.

VUJANOVIĆ: Cetinje će biti grad umjetnosti i preduzetništva
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je kazao da Cetinje mora iskoristiti šansu biznis zone. Rekao je i da je izgradnja žičare uslov boljeg života u prijestonici.

- Pokazali smo koliko volimo Cetinje u posljednjih pet godina. Više od 38 miliona uloženo je za to vrijeme u prijestonicu. Znamo, ipak, da se na Cetinju ne živi dobro. Zato moramo svi zajedno da učinimo sve da se ovdje živi bolje - rekao je Vujanović.

Obećao je Cetinjanima da će pobijediti ubjedljivije nego prošli put. Za protivkandidata rekao je da „nije uspio da odgodi referendum, te da je bio jedini političar koji je to tražio“.

- To bio najlošiji potez u vremenu najosjetljivijem za Crnu Goru. Trebalo je da dođe, bez obzira na to ko je na vlasti, da pomogne Crnoj Gori - rekao je Vujanović.

On je istakao da mu je „puno srce“ onim što je radio da afirmiše i Cetinje i Crnu Goru.

- Bio sam i biću predsjednik svih građana. Poštujem Crnogorce, Srbe, Hrvate i Muslimane i sve u Crnoj Gori, jer je ona zajednička kuća svih - kazao je Vujanović.

Ministar vanjskih polsova i evropskih integracija Igor Lukšić rekao je da Crnu Goru čeka puno izazova i da joj treba predsjednik koji će podržati Vladu i njene programe ekonomskog razvoja, ali i upozoriti na propust i ukazati kako je moguće što bolje riješiti problem.

- Kada se podsjetimo koliko Cetinje ima vjekova istorije, biva simpatično da je Cetinje sve mlađe i zaslužuje da bude takvo,jer je bilo i biće grad iz kojeg su se slale evropske poruke. Zato nije čudno da na Cetinju treba da radi predsjednik koji će snažno podržavati evropski put Crne Gore - rekao je Lukšić.

Prema njegovim riječima, važno je da Crnu Goru vodi čovjek koji promoviše dijalog, međusobnu toleranciju i sve što državu čini zrelijom“. Lukšić je rekao da sve što je Vujanović radi u prethodnih pet godina ga preporučuje i za naredni mandat.

- On ima stavove i nema problem da ih saopšti. Zato će 8. aprila doći na posao na Cetinje - kazao je Lukšić.

Lukšić je poručio je da će se zalagati za to da se i Ministarstvo na čijem je čelu preseli na Cetinje. Predsjednik Opštine Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je da će Vujanović pobijediti „jer je najbolji, jer voli Cetinje i Crnu Goru, jer je naš, a ne sa onima koji prijestonicu ne doživljavaju svojom“.

- Građani Cetinja nikada nijesu radili protiv sebe. To se neće desiti ni ovoga puta - rekao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, Vujanović će najbolji rezultat imati u Cetinju. Bogdanović smatra da je „izbor lakši nego ikad“.

- Imamo kandidata koji je častan, pravičan i otvoren, kojem vjerujemo i koji će Crnu Goru i ubuduće voditi naprijed - dodao je Bogdanović.

Jovan Martinović, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a, istakao je da „Cetinje dobro zna ko je Vujanović“.

- Vujanović svojom odgovornošću, istrajnošču i mudrošću zaslužuje našu podršku. Kandidatu opozicije poručujem da neće dobiti podršku prijestonice. jer se odavde kretalo u svete pobjede, kao i prije sedam godina kad smo se borili za obnovu nezavisnosti, a on nije u tome učestvovao. Zato mu poručujem, nezavisni kandidatu Andrije Mandića i Nebojše Medojevića, nezavisni kandidatu tri u jedan, nećete dobiti podršku Cetinja - poručio je Martinović.

Dragan Purko Ivančević iz Liberalne partije istakao je da Crna Gora mora izgraditi demokratske institucije i ostvariti državu koja će ući u EU i NATO.

- Zato nam trebaju ljudi kojima vjerujemo i koji će nas dovesti do tog cilja. Na tom putu želimo da Filip Vujanović uspije - kazao je on.

Anastasija Miranović iz DPS-a poručila je da je Vujanović je državnik kojeg svijet prepoznaje kao pravog predsjednika Crne Gore.

- Njegova moć je politika koju vodi. Za dobro Crne Gore i našu sigurnu budućnost u evropskoj državi, dajem glas Vujanoviću - kazala je Miranović.

Lekićevi birači mogu stati u kafani

- Nasuprot Filipu Vujanoviću je grupa onih koji pred Cetinjane ne smiju izaći kako treba i koji nijesu saopštili svoj stav. Ta nevesela grupa kada dođe na Cetinje okuplja se po kafanama, jer su one dovoljno komforne da ugoste njihovo cjelokupno biračko tijelo - istakao je Aleksandar Bogdanović.

On je rekao da na Cetinju „nemaju šta da traže oni koji su mu u prošlosti okrenuli leđa“.

- Nije ispravno dati glas nezavisnom Lekiću koji zavisi od Mandića. Prvi put imamo kandidata koji ne želi da se izjasni koju politiku zastupa. Siguran sam da će Cetinje i ovog kandidata ispratiti kao i sve ostale koji su se lažno predstavljali - kazao je Bogdanović.

Kad Vas voli Cetinje, voli Vas čitava Crna Gora

Jedan od učesnika tribine, hirurg Peđa Milošević, poručio je kandidatu DPS-a „kad Vas Cetinje voli, budite uvjereni da Vas voli cijela Crna Gora“.

- Vi ne možete biti nacionalista jer ste ljubitelji svih nacija, nemate jednu vjeru, jer ste ljubitelji svih vjera. Zato imate podršku svih, jer je Crna Gora građanska - poručio je Vujanoviću Milošević.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika