Politika

U Malesiji prijete bojkotom predsjedničkih izbora?!

2503dinosaPOCETNA1
P
redstavnici albanskih stranaka neće pozivati birače da na predsjedničkim izborima podrže kandidata Filipa Vujanovića, iako su se na to obavezali sporazumom o formiranju vladajuće koalicije, pišu Vijesti.

U Malesiji prijete bojkotom predsjedničkih izbora?!
Portal AnalitikaIzvor

Iako su izbori sljedeće nedjelje, prema saznanjima Vijesti, albanske partije nijesu aktivne na terenu, a za Vujanovića zasad bojažljivo agituju samo stranački ogranci u Ulcinju. Značajan dio odbora u Malesiji zaprijetio je i bojkotom izbora zbog događaja u Dinoši.

Više sagovornika Vijesti iz albanskih partija kazalo je da neće biti terenske kampanje, te da članovima i simpatizerima odavno šalju poruku da sami odluče hoće li izaći na izbore i za koga će glasati. Oni su odbacili mogućnost da Albanci podrže kandidata Miodraga Lekića, zbog njegovog članstva u DF-u. Kako su kazali, zbog odnosa DPS-a prema nacionalnim strankama u koaliciji, ali i problemima u Malesiji, postoji mogućnost da dio birača bojkotuje glasanje.

- Teško je ići među birače i tražiti podršku za kandidata partije koja ničim nije pokazala inicijativu prema nama. Nakon izbora obećavali su mjesta u ministarstvima, posao za naše članove i rješavanje pitanja opštine Tuzi, ali su se umjesto toga problemi samo povećavali - tvrdi jedan od visokih funkcionera albanske stranke koja je u vladajućoj koaliciji.

 

Portal Analitika