Društvo

Prijava protiv osumnjičenih za paljenje vozila u Herceg Novom

hapsenjeok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Područne jedinice Herceg Novi podnijeli su danas, 29. marta 2013. godine, Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv M.T. (33) i V.T. (32) iz Mojkovca, sa privremenim boravkom u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Prijava protiv osumnjičenih za paljenje vozila u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Osnovano se sumnja da su M.T. i V.T. krivično djelo počinili u Herceg Novom, ulici X Hercegovačke, u noći između 10. i 11. marta 2013. godine, u periodu od 02,00 do 02,30 sati, a na štetu S.R. iz Herceg Novog. Oni su, kako se sumnja, došli do putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, tipa Daimler Chrysler E 200 CDI, koji je bio parkiran u navedenoj ulici, i prednji dio vozila u predjelu haube i ispod vjetrobranskog stakla polili zapaljivom tečnom materijom, koju su potom zapalili. Tom prilikom je, usljed dejstva požara, nastupila velika materijalna šteta na prednjem dijelu spoljašnjosti vozila, kao i u unutrašnjosti u dijelu instrument table. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzeti tragovi i predmeti su upućeni na vještačenja u Forenzičkom centru.

Policijski službenici su identifikovali osumnjičene M.T. i V.T, od kojih je u policijskim prostorijama uzeta izjava. Sprovedene su i druge policijske aktivnosti. Nadležni tužilac je, nakon prezentovanja činjenica, kvalifikovao krivično djelo i naložio posnošenje krivične prijave protiv osumnjičenih lica.

 

 

 

Portal Analitika