Rukomet

Karabatiću ukinuta kazna!

Karabaticc1
T
ačka na skandal u vezi sa namještanjem mečeva u Francuskoj je konačno stavljena. Apelaciona komisija Rukometnog saveza Francuske preinačila je kazne izrečene igračima Monpeljea među kojima su bili Nikola Karabatić kao glavnooptuženi, te Srbin Mladen Bojinović.

Karabatiću ukinuta kazna!
Portal AnalitikaIzvor

Optuženi da su u maju namjestili utakmicu francuske lige, sedmorica rukometaša Monpeljea kažnjeni su sa šest utakmica neigranja. Današnjom odlukom Apelacione komisije, pojedini igrači su oslobođeni kazni dok je nekima povećana suspenzija.

Naime, u prvom planu je svakako Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša svijeta i glavnooptuženi u čitavom slučaju kome je suspenzija u potpunosti ukinuta, javlja francuski 'Liberation'.

Kazne su još ukinute Draganu Gajiću, Isamu Teju, dok su četvorica igrača Monpeljea među kojima se nalaze Bojinović, Onrubia, Luka Karabatić i Primož Prost, dobili smanjenje kazne sa šest na dva meča suspenzije.

Apelaciona komisija je ujedno ukinula i novčanu kaznu klubu Monpeljeu koji je u međuvremenu ostao bez petorice od ukupno sedmorice igrača koji su se teretili za namještanje meča i uplatu novca u kladionici protiv svog tima.

Portal Analitika