Abiznis

CGES: Nijesmo dobili rješenje o pokretanju prekršajnog postupka

CGES
Z
bog učestalih pitanja o stavu CGES-a povodom izjave RAE o pokrenutom prekršajnom postupku protiv Crnogorskog elektroprenosnog sistema i Elektroprivrede Crne Gore, obavještavamo javnost da do kraja radnog vremena(29.03.2013. g), naša kompanija nije dobila zvanični dokument putem kojeg bi se informisali o razlozima ovakvog postupka, navedeno je u saopštenju iz te kompanije dostavljenom Portalu Analitika.

CGES: Nijesmo dobili rješenje o pokretanju prekršajnog postupka
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se dodaje da će komentar dati nakon dobijanja zvaničnog dopisa.

- Pojašnjenja radi, naglašavamo da nepotpisivanje ugovora na relaciji CGES-EPCG nije uzrok, već posljedica neriješenog statusa napajanja KAP-a električnom energijom. Zbog toga nam nije jasno koji konkretan doprinos rješavanju problema RAE ima namjeru dati ovakvim potezom.

Kada su u pitanju medijski komentari na račun našeg zahtjeva upućenog KAP-u za privremenu konzervaciju proizvodnje, ističemo da se ne radi o stavu naše kompanije o održivosti KAP-a, već samo o sprovođenju zakonske obaveze očuvanja stabilnog rada elektroenergetskog sistema Crne Gore.

Crnogorski elektroprenosni sistem svojim djelovanjem nema namjeru da ugrozi ni odredbe Zakona o energetici, Zakona o životnoj sredini, odredbe Energetskog bilansa Crne Gore za 2013. godinu, kao ni važeće skupštinske i zaključke Vlade Crne Gore, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika