Zabava

"Bande Njujorka" postaju tv serija

2903bandeNjujorka
R
editelj Martin Skorseze trenutno sa kompanijom Miramaks radi na televizijskoj seriji "Bande Njujorka" o počecima organizovanog kriminala u Americi, koje je opisao u istoimenom filmu iz 2002. godine, prenose agencije.

"Bande Njujorka" postaju tv serija
Portal AnalitikaIzvor

Televizijska serija "Bande Njujorka" bi trebalo da bude kompletno bazirana na istoimenom filmu koji je bio nominovan za Oskara u 10 kategorija, tvrde dobro obaviješteni izvori iz kompanije Miramaks, koja je sa Skorsezom radila i na filmu.

Film "Bande Njujorka" snimljen je 2002. godine a glavne uloge u fimu tumačili su Leonardo Dikaprio i Danijel Dej Luis, koji je osvojio Oskara za tumačenje uloge gangstera, Bilija Kasapina.

Ovaj Skorsezeov filmski spektakl je bio izuzetno dobro prihvaćen kod kritike zbog vjernog prikaza bandi na Menhetnu i njihove borbe za kontrolu teritorije Njujorka polovinom 19. vijeka.

Skorseze je rekao da u se u filmu pojavljuju likovi i dešavanja koja u filmu nijesu mogla potpuno da dođu do izražaja, pa će serija dozvoliti "da kreativna sloboda i veći prostor" živopisnije opišu ono što u igranom filmu nije bilo moguće.

Televizijska serija će se, osim organizovanim kriminalom u Njujorku, baviti i onim što se dešavalo u Nju Orleansu i Čikagu, a Skorsezeu ovo neće biti prvi izlet u produkciju televizijskih formata, jer je bio izvršni producent serije "Carstvo poroka".

 

Portal Analitika