Zanimljivosti

Golf još jednom najbolji

2903-Golf
N
akon što je u na sajmu u Ženevi osvojio naslov evropskog automobila godine, Volkswagen Golf je potvrdio titulu i na svjetskom nivou jer je novi Golf izabran za Svjetski automobil godine 2013. na aktuelnom auto-salonu u Njujorku.

Golf još jednom najbolji
Portal AnalitikaIzvor

- Žiri sastavljen od 66 automobilskih novinara iz 23 zemlje svijeta dao je prednost Golfu u odnosu na Mercedes A klase, Porsche Boxster/Cayman, i modele Toyota GT-86/Subaru BRZ/Scion FR-S, koji su ušli u finale ovogodišnjeg izbora, prenosi portal B92.net.

Žiri je svoju odluku saopštio komentarom da je novi Volkswagen Golf "dobro odmjeren i dovoljno prostran, praktičan i udoban automobil". Članovi žirija pohvalili su njegov "evolutivni, a ipak svjež dizajn", kao i paletu novih motora i "impresivnu listu opreme i sigurnosnih sistema".

- Pobjednik: VW Golf 7 "Golf je uz sve to i zabavan za vožnju. Ako je ikada postojao automobil koji bi odgovarao svakom čovjeku, onda je to po našem mišljenju Volkswagen Golf", dodaje se u obrazloženju žirija, prenosi B92.net.

Ovo je drugi put uzastopno da neki od Volkswagenovih modela osvaja titulu Svjetski automobil godine, nakon što je 2012. to priznanje pripalo Volkswagenu Up!, a modeli njemačkog proizvođača proglašavani su za auto godine i 2009. (Golf 6) i 2010. godine (Polo).

Titulu najboljeg sportskog automobila 2013. dobio je model Porsche Boxster/Cayman, "zeleno" vozilo godine u svijetu je, prema odluci žirija, Tesla Model S, dok je Jaguar F-Type najbolje dizajnirani automobil za 2013. godinu.

Portal Analitika