Društvo

Euromost: Upućene prijetnje Almeru Mekiću

euromostok
I
zvršnom direktoru NVO ,,Euromost''  Almeru Mekiću nepoznato lice, uputilo je sinoć telefonskim putem prijetnje zbog, kako se navodi, njegovih aktivnosti protiv izgradnje hidrocentrala u Brodarevu.

Euromost: Upućene prijetnje Almeru Mekiću
Portal AnalitikaIzvor

Iz Euromosta su saopštili da je broj telefona sa kojeg su upšućene prijetnje dostavljen Upravi policije kao i da je registrovan u  Srbiji.

- Nepoznato lice mi je kazalo da zove iz Brodareva, i poručilo da pazim šta radim. Upitan sam pri tom da li sam upoznat da radim protiv interesa Srbije. Takođe me je upozorio na dvije osobe koje će se okrenuti protiv mene. Odmah sam obavijestio Upravu Policije u Bijelom Polju, i zbog dalje istrage ne mogu pominjati imena tih lica. Zahtjevao sam da se čovjek koji me zvao predstavi ali je prekinuo vezu – navodi Almer Mekić u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

On je podsjetio da je prije deset dana već podnio jednu prijavu Upravi policije Bijelo Polje zbog uznemiravanja njega i njegove porodice.

- Putem elektronske pošte šalju se uvrede meni  i mojoj porodici, takođe zbog mog angažovanja protiv izgradnje hidrocentrala u Brodarevu. Nije mi poznato da li su ova dva slučaja povezana, ali sam zatražio od Uprave policije i tužilaštva da ispitaju ovaj slučaj, da isto  zatraže i  od Srbije. Želim da se sazna cilj ovih prijetnji i ko je umiješan u njih – poručio je Mekić.

On ističe da su uznemiravanja i prijetnje krenule od 19. marta kada su objavljena dokumenta Kanadske kompanije REV, koja je najavila gradnju hidrocentrale u Brodarevu

Mekić je pozvao ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da naloži direktoru policije da se ozbiljno ispitaju prijetnje, a specijalnoj tužiteljki za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Djurdjini Ivanović da ispita sve ove navode i dali je bilo korupcije u slučaju saradnje sa kompanijom REV.

Portal Analitika