Svijet

Dokument FBI-a o NLO-u dostupan javnosti

2803fbidoc21ok
B
ilješka stara 63 godine o NLO-ima koji su se navodno srušili u pustinji Nju Meksika koja se nalzi se u Vault sistemu FBI-a, elektronskoj čitaonici gdje svi mogu gledati određene dokumente iz prošlosti, opet privlači znatiželjnike.

Dokument FBI-a o NLO-u dostupan javnosti
Portal AnalitikaIzvor

FBI je izjavio kako je bilješka iz 1950. godine najpopularniji dokument u njihovom pomenutom sistemu, s više od milion pregleda. Bilješka govori o nepotvrđenom izvještaju koje FBI nikada nije ni istražio.  
Pominju se tri leteća tanjira koja su nađena u Nju Meksiku od strane vojnog pilota. U svakom su, kako se navodi u bilješci, nađena tijela bića koja su bila nalik ljudima, obučena u srebrnastu tkaninu.

Od kada je objavljen izvještaj, posjetioci su navalili na službeni stranicu FBI-a kako bi pogledali dokumente, ali agencija tvrdi da se radi o obmani iz 1950-ih, kada su takve priče bile popularne, piše Index.hr.

Ipak ostavaljmo čitaocima da procjene da li se radi o falsifikatu ili o originalnom dokumentu.

 

U originalnom tekstu izvještaja stoji:

 

Istraživač vazduhoplovnih snaga izjvaio je  da su tri takozvana leteća tanjira nađena u Novom Meksiku. Opisani su da su kružnog oblika, sa uzdignutim centrima oko 50 stopa u prečniku (oko 15 metara). U svakom od njih bilo je po tri tijela ljudskog oblika visine oko 3 stope (oko 1 metar), obučeni u metalik odjela veoma fine teksture . svako tijelo je bilo obučeno u odjela slična onima koje nose test piloti.

Ovo je link na kojem možete vidjeti original dokumenta:

vault.fbi.gov/hottel_guy/Guy%20Hottel%20Part%201%20of%201/view
Portal Analitika