Politika

LEKIĆ: Uvijek sam bio za nezavisnu Crnu Goru ali ne za Đukanovićev i Marovićev projekat

lekicpravi
K
andidat za predsjednika Crne Gore Miodrag Lekić ponovo je demantovao da je bilo sastanka na kom je povezao Đerarda Kuoma sa Milom Đukanovićem. On je u intervjuu za televiziju Vijesti sinoć rekao da je uvijek bio za nezavisnu Crnu Goru ali nije direktno odgovorio na pitanje kako bi glasao na referendumu.

LEKIĆ: Uvijek sam bio za nezavisnu Crnu Goru ali ne za Đukanovićev i Marovićev projekat
Portal AnalitikaIzvor

“Nije bilo tog sastanka. To potvrđujem ja, to potvrđuje (Žarko) Marković. Riječ je o ogromnom poslu sa ogromnim transakcijama i novcem, vodi ga država, zašto država nema neki mali papir gdje, da mi nađu neki papir, da ne bude 71. strana”, kazao je Lekić u emisiji „Načisto“ autora Petra Komnenića na TV Vijesti.

Lekić je još ranije ocijenio da ga sa Kuomom u vezu dovode „pojedinci i mediji bliski Đukanoviću koji pokušavaju da ga uvale u njihovo kriminalno blato”.

„Tog sastanka nije bilo, to je demantovao i sam Đukanović“, kazao je Lekić, na što je Komnenić dao opasku da se njegov gost poziva na čovjeka za kojeg sam kaže da „nije najmoralnija osoba u regionu“.

Lekić je kazao da je to bilo u drugom kontekstu. U jednom momentu je došlo i do varnice između gosta i domaćina, kada je gost, nezadovoljan Komnenićevim insistiranjem na preciznosti u odgovorima, kazao da će ga moći ispitivati o tome kada bude tužilac.

Lekić je kazao da je bio jedan susret u Rimu kojem je prisustvovao Branko Perović, kao i tadašnji ministar unutrašnjih poslova Filip Vujanović, tokom kojeg je Rikardo Sesa, tadašnji ambasador Italije u SR Jugoslaviji, kazao da posjeduje spisak ljudi iz Crne Gore koji su plaćeni od strane mafije.

Uvijek bio za nezavisnost: Lekić je kazao da je uvijek bio za "nezavisnu Crnu Goru koja bi bila demokratska, a ne privatna država".   
- Bio sam za nezavisnu Crnu Goru i nikada nijesam mijenjao svoj pogled. Ali  sam bio vrlo rezervisan prema projektu koji je vodio Milo Đukanović i Svetozar Marović i svo to društvo koje je vodilo stvaranju privatne Crne Gore. Nijesam imao nikakvu inspiraciju da učestvujem u tom društvu, a ko je učestvovao-svaka mu čast, neka sada dijeli plodove -  rekao je Lekić.

On nije direktno odgovorio na pitanjekako bi glasao na referendumu o nezavisnosti Crne Gore.
Lekić je ocijenio da je bio pogrešan uslov da Crna Gora treba da bude nezavisna pa demokratska.

Lekić je kazao da bi bio i protiv vlade Demokratskog fronta ukoliko takva vlada ne postupa u skladu sa zakonom i Ustavom.

"Garantujem građanima Crne Gore da ću biti autonoman u odnosu na sve", kazao je Lekić..

On je ponovio da je Svetozar Marović bio dio "rasipništva i bruke Crne Gore" u Milanu, a iznio na sto papire koji, kako tvrdi, svjedoče o utrošenom novcu za Marovićeva putovanja državnim avionom u Milano.

Portal Analitika