Društvo

Računare dobili i đaci iz Mojkovca, Kolašina i Bijelog Polja

ucenica
U
čenicima u Mojkovcu, Kolašinu i Bijelom Polju danas su uručeni računari koje je donirala Kina, a koje je Vlada opredijelila za đake osnovnih i srednjih škola sa sjevera, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću.

Računare dobili i đaci iz Mojkovca, Kolašina i Bijelog Polja
Portal AnalitikaIzvor



Računare za učenike, koji su na predlog nastavničkih vijeća korisnici donacije, uručili su savjetnik potpredsjednika Vlade Snežana Šljukić i pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Radule Novović.

Novović je kazao da taj resor radi na promociji informacionog društva i digitalne pismenosti u Crnoj Gori i posebnu pažnju posvećuje najmlađima, kao najznačajnim i najvećim korisnicima modernih tehnologija.

On je kazao da je uvjeren da će im ti računari biti veoma korisni u daljem školovanju.

Računari su danas isporučeni i školama u Mojkovcu i centrima za socijalni rad za opštine Mojkovac i Bijelo Polje, za djecu školskog uzrasta bez roditeljskog staranja.

Uručenje računara, kako se dodaje, nastavlja se sjutra, učenicima na teritoriji Berana, Rožaja, Plava i Andrijevice.

Iz Vlade su naveli da će time biti zaokružene aktivnosti na realizaciji Plana raspodjele računara u dijelu koji je namjenjen učenicima.

“Tim Planom će 804 učenika na sjeveru i 186 djece školskog uzrasta bez roditeljskog staranja iz svih opština Crne Gore dobiti računar i steći priliku da postanu dio informatički obrazovanog društva”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika