Društvo

U Baru otvorena streljana

streljana
N
ačelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić otvorio je danas, zajedno sa predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem i direktorom Streljačkog kluba ''Mornar'' Željkom Todorovićem, streljanu u okviru kasarne ''Pero Ćetković'' u Baru, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

U Baru otvorena streljana
Portal AnalitikaIzvor

 

Streljana posjeduje sedam mjesta za 50 metara, 10 mjesta za 25 metara i 28 funkcionalnih mjesta za 10 metara, a uslovi u hali zadovoljavaju olimpijske standarde.

Sredstva i prostor za izgradnju najmodernijeg objekta te namjene u regionu, obezbijedili su Ministarstvo odbrane, Vojska Crne Gore, Opštine Bar i Streljački klub ''Mornar''.

Viceadmiral Samardžić zahvalio je svima koji su učestvovali u izgradnji objekta, na uloženom trudu i entuzijazmu koji su pokazali prilikom realizacije ovog projekta, zaključujući da je ovo najbolji model kako, zajedničkim naporom više institucija u Crnoj Gori može se postići značajan cilj.

,,Vojska Crne Gore nastoji da na najbolji mogući način razvije sport u sastavu Vojske i ostaćemo posvećeni i dalje da pomažemo Crnogorski olimpijski komitet, strukovne saveze i klubove, kroz pripreme sportista u našim objektima, kroz pomoć u organizaciji raznih manifestacija'', zaključio je viceadmiral Samardžić, uz napomenu, da je Vojska Crne Gore nedavno formirala streljački i planinarski klub, a da je u fazi formiranja i jedriličarski klub.

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević iskazao je zadovoljstvo povodom izgradnje ovakvog sportskog objekta u Baru i pozvao direktora SK ''Mornar'' da već u toku ove godine, organizuje međunarodno takmičenje u novoizgrađenom objektu. ,,Mi u Baru smo ponosni što imamo ovakvu sportsku infrastrukturi i pokazali smo da znamo da budemo domaćini značajnih, prestižnih, međunarodnih takmičenja'', istakao je Pavićević.

Direktor SK ''Mornar'' Željko Todorović zahvalio je svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, ističući posvećenost kao preduslov uspjeha. ''Vezano za ovu streljanu, mogu reći, da ovo danas što vidimo nije stvar ni planiranja ni realizacije, nego je definitivno rezultat maksimalne posvećenosti i ja bih iskreno želio da se zahvalim i Draganu Samardžiću i Žarku Pavićeviću na razumijevanju koje su ukazali prema SK ''Mornar'' i toj ideji da napravimo jedan ovakav objekat. Ovo je ako se ne varam, poslije 34 godine, prva streljana u Crnoj Gori, a definitivno prva streljana zatvorenog tipa'' zaključio je Todorović.

 

 

Portal Analitika